Pioli weigert 'zinkend schip' Lazio te verlaten

Reacties

Hoewel Italiaanse media al volop speculeren over zijn opvolging, denkt Lazio-trainer Stefano Pioli er vooralsnog niet aan om te vertrekken. De coach van Stefan de Vrij, Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna pakte slechts één punt in zijn laatste zes competitiewedstrijden.

Pioli weigert 'zinkend schip' Lazio te verlaten

'Ik ben hoofdverantwoordelijk voor de teleurstellende prestaties, maar ik ga het zinkende schip niet verlaten', deelde Pioli mee op een persconferentie na de 2-0 nederlaag tegen Juventus op vrijdag. 'Ik ga niet opstappen. Het team gelooft in onze werkwijze, ook nu het wat moeizamer gaat. Alleen met Juventus troffen we een tegenstander die simpelweg beter was.'

Terwijl Pioli denkt dat hij het tij nog kan keren, schrijven Italiaanse media al over zijn mogelijke opvolgers. Sky Sport Italia meldt dat Marcello Lippi de topkandidaat is. De 67-jarige Italiaan is momenteel zonder club, na een dienstverband bij het Chinese Guangzhou Evergrande. Lippi wakkerde de geruchten over zijn komst verder aan door het duel met Juventus vanaf de tribune te aanschouwen. Ook Walter Mazzarri, Francesco Guidolin en Eugenio Corini worden genoemd.

Het is hierdoor nog onduidelijk of Pioli in de dug-out zit als Lazio het donderdag in de Europa League opneemt tegen Saint-Étienne. De Romeinen presteren in dat Europese clubtoernooi aanmerkelijk beter dan in de Serie A. Met dertien punten uit vijf wedstrijden is Lazio immers al zeker van overwintering in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.