Lazio contracteert Marchetti als opvolger van Muslera

Federico Marchetti is komend seizoen de eerste doelman van Lazio. De achtvoudig Italiaans international volgt Fernando Muslera op, die dinsdag zijn transfer naar Galatasaray afrondde.

Lazio contracteert Marchetti als opvolger van Muslera

Lazio ontvangt een onbekend transferbedrag voor Muslera, tevens verhuist Lorik Cana naar Rome. Kort na het vertrek van zijn doelman, maakte Lazio bekend dat in Marchetti een opvolger werd gevonden. Die lag het afgelopen seizoen lang overhoop met de clubleiding van Cagliari.

Afgelopen zomer had dé zomer voor Marchetti moeten worden, maar het pakte allemaal anders uit. De nu 28-jarige keeper maakte de afgelopen twee seizoenen in de Serie A veel indruk en werd door bondscoach Marcello Lippi zelfs opgenomen in de WK-selectie van Italië.

Daar kwam hij als vervanger van Gianluigi Buffon drie wedstrijden in actie en zijn naam werd in verband gebracht met clubs als Juventus, AS Roma, AC Milan, Manchester City en Arsenal, maar tot een overgang kwam het niet tijdens de zomer van 2010.

Marchetti maakte geen vrienden bij Cagliari door zijn vertrekwens uit te spreken, waardoor voorzitter Massimo Cellino hem uit de selectie zette en Ivan Pelizzoli vastlegde als nieuwe doelman. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's