Lazio bezorgt gewilde Anderson Italiaanse droomstap

Reacties

Djavan Anderson heeft zijn toptransfer naar de Serie A te pakken. De 23-jarige Nederlandse rechtsback verruilt het failliete FC Bari 1908 voor Lazio. In Rome heeft hij inmiddels de medische keuring met goed gevolg doorstaan en tekent hij een contract voor vijf seizoenen, waarmee er (in ieder geval voorlopig) een einde komt aan een voor Anderson hectische zomer.

Lazio bezorgt gewilde Anderson Italiaanse droomstap

Eerder werd al duidelijk dat er meer dan voldoende interesse was voor de Amsterdammer, die bij Ajax werd opgeleid en via AZ en SC Cambuur vorig jaar bij Bari neerstreek. In de Serie B kende Anderson een prima seizoen, waarin hij na een moeizaam begin tot negentien optredens, twee goals en een assist kwam. Het hele jaar hingen de financiële problemen van Bari echter als een donderwolk boven de club.

Na afloop van vorig seizoen werd vervolgens duidelijk dat die problemen onoverkomelijk groot waren. Nadat in de play-offs om promotie in de kwartfinale werd verloren, leek een faillissement eind juni al aanstaande. Door twee allerlaatste pogingen om de club te redden werd de ondergang nog even uitgesteld, maar half juli viel het doek definitief voor de club. Anderson en zijn ploeggenoten konden zodoende transfervrij een stap maken.

Daarbij kon de Nederlandse verdediger rekenen op de nodige interesse. Fiorentina, Bologna, Hellas Verona en Torino toonden al direct belangstelling, later kwamen daar ook Sampdoria, Udinese én clubs uit de Premier League en het Championship bij. Ook vanuit Nederland was interesse: ADO Den Haag informeerde naar Anderson, die een langer verblijf in Italië echter verkoos boven een terugkeer naar Nederland.

Het werd dus Lazio, de club waar Stefan de Vrij tot voor kort nog onder contract stond. Overigens is nog niet zeker of Anderson komend seizoen ook daadwerkelijk voor Lazio speelt. De club overweegt hem het komende seizoen op huurbasis elders te stallen. Het gepromoveerde Parma en Salernitana (Serie B, de tweede club van Lazio-president Claudio Lotito) worden genoemd als mogelijke bestemmingen voor Anderson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.