Ondergang Bari maakt weg naar Serie A vrij voor Anderson

Reacties

De weg naar de Serie A ligt wagenwijd open voor Djavan Anderson. De gewilde 23-jarige verdediger stond onder contract bij FC Bari 1908 uit de Serie B, maar die club ging maandag officieel failliet. Onder meer Fiorentina, Sampdoria en clubs uit de Premier League en het Championship hengelen naar de diensten van Anderson.

Ondergang Bari maakt weg naar Serie A vrij voor Anderson

Eerder werd al bekend dat meerdere clubs uit de Serie A interesse hebben in de bij Ajax opgeleide rechtsback, die na zijn jaren in Amsterdam nog voor AZ en SC Cambuur speelde. Vanwege de onzekere financiële situatie bij Bari wilden die clubs echter afwachten in plaats van de portemonnee trekken: bij een faillissement zou Anderson namelijk gratis op te pikken zijn.

Zo'n drie weken geleden leek dat laatste scenario nog maar een kwestie van tijd, maar omdat de clubeigenaar alsnog met een paar last-minute betalingen kwam, werd Bari nog even van de ondergang gered. Het bleek uitstel van executie. Maandagavond zijn Anderson en zijn ploeggenoten tijdens het trainingskamp in Noord-Italië door de technisch directeur ingelicht over het faillissement, waardoor de Nederlandse verdediger nu vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

Over belangstelling heeft Anderson niet te klagen. In een eerder stadium werd Hellas Verona al nadrukkelijk genoemd. De interesse van die club is het meest logisch: trainer Fabio Grosso stond vorig seizoen nog bij Bari voor de groep. Ook het Bologna van Filippo Inzaghi (waar Mitchell Dijks onlangs tekende), Fiorentina (waar met Kevin Diks al een andere Nederlandse rechtsback speelt), Sampdoria en Torino gooiden al een lijntje uit.

Anderson kan zijn loopbaan dus in Italië vervolgen, maar ook vanuit de twee hoogste niveaus van Engeland is interesse. De rechtsback wil een dezer dagen de knoop doorhakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.