Lazio bedwingt Milan-held Piatek in unieke kans op prijs

Reacties

Lazio en AC Milan hebben dinsdag gelijkgespeeld in hun eerste duel van de halve finale in de strijd om de Coppa Italia. Lazio was de eerste ploeg die Milan-sensatie Krzysztof Piatek negentig minuten lang wist te temmen.

Lazio bedwingt Milan-held Piatek in unieke kans op prijs
Lazio
Lazio
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Piatek scoorde in elke wedstrijd waarin hij voor Milan startte. De winteraankoop is met achttien doelpunten niet alleen op dreef in de Serie A, maar hij is ook met acht goals topscorer van het bekertoernooi. Tegen Lazio kwam de Pool er nauwelijks aan te pas. Zijn belangrijkste wapenfeit was een behoorlijke kans in de slotfase van het duel, maar zijn schot ging over.

Over de hele wedstrijd waren de Romeinen gevaarlijker dan de bezoekers, maar ze konden het krachtverschil niet uitdrukken in doelpunten. Sergej Milinkovic-Savic en Joaquin Correa stuitten op Milan-doelman Gianluigi Donnarumma en verschillende penaltyclaims van Lazio werden weggewuifd door scheidsrechter Daniele Orsato.

Door het gelijkspel ligt alles nog open voor de return, die pas op 24 april wordt gespeeld. De vorige ronde in het bekertoernooi zorgde voor een shock in Italië: Juventus, dat naast zeven achtereenvolgende Scudetto’s de afgelopen vier jaar ook de Coppa Italia greep, werd uitgeschakeld door Atalanta Bergamo. Door de uitschakeling van Juve is er geen duidelijke favoriet aan te wijzen voor de eindwinst. Atalanta speelt woensdag tegen Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.