Lazio-aanwinst zingt Casa de Papel-lied: woeste fans zoeken hem op

Reacties

Elseid Hysaj heeft een valse start gemaakt bij Lazio. De zomeraanwinst heeft zich nu al de woede van een grote groep fans op de hals gehaald, allemaal vanwege het zingen van een liedje.

Lazio-aanwinst zingt Casa de Papel-lied: woeste fans zoeken hem op
© Pro Shots

Het zijn roerige weken voor Hysaj. Onlangs werd hij door Lazio transfervrij overgenomen van Napoli, waarna hij met zijn nieuwe club is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zoals tegenwoordig bij vrijwel iedere club het geval is, moeten ook in Rome de nieuwelingen een liedje zingen tijdens een samenzijn met het team. Aan dat ritueel ontkwam ook de 27-jarige verdediger uit Albanië niet.

Hysaj koos vervolgens voor Bella Ciao, dat over heel de wereld grote bekendheid kreeg door de Netflix-serie La Casa de Papel, waarin een bende Spaanse dieven het als een strijdlied gebruikt. Oorspronkelijk is het echter een Italiaans nummer dat in de Tweede Wereldoorlog door de verzetsstrijders werd geadopteerd en gezongen, als statement tégen de fascisten.

En daarin zit 'm de crux. Veel leden van de harde kern van Lazio (die de beelden van het ontgroeningsritueel zagen op social media) hebben juist sympathieën voor extreem-rechts en vinden de keuze voor Bella Ciao op z'n zachtst gezegd ongelukkig. Op social media regende het al beledigingen en verwensingen richting Hysaj, er werd door een enkeling zelfs gesteld dat hij nog beter het clublied van stadgenoot en aartsrivaal AS Roma had kunnen zingen, dan dit nummer.

Daar bleef het echter niet bij. Een groep supporters toog namelijk naar het restaurant waar de Lazio-selectie die avond had gegeten, om verhaal te halen. De spelers en staf waren echter net weg, waarna de fans richting het spelershotel trokken. Daar kwam het uiteindelijk inderdaad tot een gesprek met Hysaj, die werd bijgestaan door technisch directeur Igli Tare. Het is niet bekend wat daarin is gezegd.

Overigens zijn niet álle Lazio-fans boos op Hysaj. De fans die geen extreem-rechtse gedachten hebben gruwelen al jaren van het fascistische imago van de club, en zien het feit dat de aanwinst een anti-fascistisch lied zingt juist als een stap in de goede richting: zij hopen dat het bijdraagt aan een beter imago.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.