Late treffer Teze levert PSV ook een extra miljoen op

Reacties

De late treffer van Jordan Teze tegen Sevilla levert PSV niet alleen het eerste punt op in de Champions League-groep, het staat ook garant voor een slordige miljoen euro aan extra inkomsten vanuit de UEFA.

Late treffer Teze levert PSV ook een extra miljoen op
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Elk gelijkspel in de groepsfase van de Champions League levert namelijk 930 duizend op. PSV had dinsdagavond ook zeker kans om te winnen van Sevilla, wat voor een extra premie van 2,8 miljoen staat.

De prestatiepremies in de groepsfase komen bovenop de bedragen die al vaststaan voor PSV. Zo krijgen de Eindhovenaren 15,64 miljoen als startpremie, levert de coëfficiëntenpremie een soortgelijk bedrag op en komt er via de market pool ook nog een kleine miljoen bij. 

Door het gelijkspel tegen Sevilla houdt PSV ook uitzicht op kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League. Als PSV bij de eerste twee eindigt in Groep B, levert dat nog eens 9,6 miljoen op. In totaal is er nu bijna 33 miljoen verdiend door PSV in de groepsfase van de Champions League. Dit is dus exclusief de verdiensten uit de duels met Sturm Graz en Rangers FC in het voorportaal.

Inkomsten
Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 14,781 miljoen
Market pool 0,945 miljoen
Prestatiebonus 0,93 miljoen
Totaal 32,296 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.