LASK zakt razendsnel van plek één naar drie: na puntenaftrek volgt nieuwe dreun

LASK Linz is zeer zwak uit de herstartblokken geschoten in de Oostenrijkse Bundesliga. De club van trainer Valériën Ismaël (foto) verloor woensdag in eigen huis met 1-2 van Hartberg, de absolute underdog in de kampioenspoule.

João Klauss bracht LASK na negen minuten al aan de leiding, maar halverwege de eerste helft zorgde Rajko Rep namens de bezoekers voor de gelijkmaker. Mede door enkele fraaie reddingen van doelman Rene Swete kwam LASK niet meer tot scoren. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg maakte Dario Tadic er vlak voor tijd zelfs 1-2 van.

LASK was toch al met een zeer slecht gevoel begonnen aan de weken van de waarheid. Vorige week kreeg de club uit Linz liefst zes punten in mindering omdat ze zich niet had gehouden aan de coronaregels.

Eerder dan was toegestaan hervatte LASK de groepstrainingen, zo bleek uit camerabeelden. Spelers hadden bijvoorbeeld tegen de regels in al contact tijdens de oefensessies. De concurrentie sprak schande van LASK, dat spijt betuigde, maar dus niet ontsnapte aan een sanctie.

LASK koesterde voor de straf een voorsprong van drie punten op Red Bull Salzburg. Nu heeft de voormalige tegenstander van AZ en PSV in het Europa League-toernooi 'opeens' drie punten minder dan de concurrent, die ook nog een duel tegoed heeft. Door de 1-2 zege van AC Wolfsberger op Sturm Graz zakte LASK zelfs naar plek drie.