LASK treedt PSV met mes tussen de tanden tegemoet na domper in Lissabon

Reacties

Sporting Portugal heeft donderdag zijn eerste zege geboekt in de groepsfase van het Europa League-toernooi. De Portugezen wonnen thuis van LASK Linz, dat in de komende confrontaties met PSV alles op alles moet zetten om zicht te houden op Europese overwintering.

LASK treedt PSV met mes tussen de tanden tegemoet na domper in Lissabon
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
2 - 1
LASK Linz
LASK Linz

Sporting verloor twee weken geleden in Eindhoven, maar LASK toonde zich thuis de baas tegen Rosenborg. Donderdag gingen de Oostenrijkers weer voortvarend van start: na een kwartier verzilverde Marko Raguz de eerste serieuze kans. Met de rug naar het doel nam hij een pass goed aan, om vervolgens Renan Ribeiro weg te zetten. Daarna joeg hij de bal hard binnen (0-1).

Een paar minuten na rust deed zich een volgende grote kans voor bij LASK, maar Thomas Goiginger schoot hoog naast. Sporting was vervolgens wakker en kwam snel met een reactie: Luiz Phellype kopte fraai raak vanuit een hoekschop van Bruno Fernandes en trok de stand gelijk (1-1). Daarna waren de rollen omgedraaid en nam Bruno Fernandes zijn ploeg bij de hand voor de voorsprong.

De ster van Os Leões kreeg een slimme pass van Luiz Phellype, bewaarde de rust en schoof de bal binnen in de verre hoek (2-1). Voor de middenvelder was het alweer zijn vijfde doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden voor Sporting, en ditmaal eentje waarmee hij zijn team de overwinning bezorgde. 

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
4
1
1
11-4
+7
13
2
Sporting Lissabon
6
4
0
2
11-7
+4
12
3
PSV
6
2
2
2
9-12
-3
8
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.