LASK Linz kiest na coronadebacle voor coach Oostenrijkse vrouwen

Reacties

LASK Linz heeft per direct afscheid genomen van trainer Valérien Ismaël, die het veld moet ruimen na een coronaperiode waarin alles misging wat mis kon gaan.

LASK Linz kiest na coronadebacle voor coach Oostenrijkse vrouwen
© Pro Shots

LASK Linz, dat dit seizoen in Europa AZ en PSV het nakijken gaf, stevende af op een schitterend seizoen. Het zag alle mooie hoop in rook opgaan bij de hervatting van de Oostenrijkse Bundesliga. Door een puntenaftrek wegens ongeoorloofd trainen met de groep moest de koppositie worden afgestaan. Door de resultaten na de hervatting (slechts drie zeges in tien duels) eindigde LASK zelfs als vierde.

Naar verluidt was er ook groeiende onvrede in de spelersgroep over Ismaël. Dat gaf voor de clubleiding de doorslag voor een wisseling van de wacht. Dominik Thalhammer treedt per direct aan als trainer bij LASK, dat op 5 augustus Manchester United treft in de Europa League. Het eerste duel eindigde in een 0-5 nederlaag.

De 49-jarige Thalhammer, die ook als technisch directeur gaat fungeren, komt over van de Oostenrijkse bond. Hij is sinds 2011 verantwoordelijk voor de nationale vrouwenploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.