Bosz kan de borst natmaken voor vervolg Europa League

Reacties

Peter Bosz weet waar hij aan toe is in het vervolg van de Europa League. Bij het uitschakelen van Rangers FC wacht Bayer Leverkusen in de kwartfinale een ontmoeting tussen Internazionale of Getafe.

Bosz kan de borst natmaken voor vervolg Europa League
© Pro Shots

Bosz slaagde er niet in om zich met Bayer Leverkusen via de competitie te plaatsen voor het komende Champions League-seizoen, maar kan met het winnen van de Europa League alsnog het milardenbal ingaan. Leverkusen staat in de achtste finales op een riante 3-1 voorsprong tegen Rangers FC. Mocht deze marge niet verspeeld worden, dan zal in de kwartfinale Inter of Ajax-plaaggeest Getafe de tegenstander zijn.

Net als bij de Champions League-loting werd er ook voor de Europa League direct doorgeloot voor de halve finales. Daarin kan Leverkusen stuiten op VfL Wolfsburg, Shakhtar Donetsk, Eintracht Frankfurt of FC Basel.

De wedstrijden in de achtste finale worden op 5 augustus gespeeld. De UEFA respecteert bij deze duels het thuisvoordeel voor de ploegen die returnwedstrijden spelen. Voor Sevilla – AS Roma en Inter – Getafe is dit niet het geval: zij kwamen nog niet tegen elkaar in actie en zullen een rechtstreeks duel spelen in Duitsland.

Ook de kwartfinales (10/11 augustus) en halve finales (16/17 augustus) gaan over één duel en worden gespeeld in Duitsland. Duisburg, Düsseldorf, Keulen en Gelsenkirchen zijn de speelsteden. De finale wordt op 21 augustus gespeeld in Keulen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.