Larsson duikt na vertrek bij Feyenoord op bij oude liefde in Zweden

Reacties

Sam Larsson heeft door de coronacrisis nog maar weinig plezier beleefd aan zijn overgang naar China. De voormalig aanvaller van Feyenoord is in afwachting van de herstart van de Super League teruggekeerd in Zweden.

Larsson duikt na vertrek bij Feyenoord op bij oude liefde in Zweden
© Pro Shots

Aldaar traint Larsson mee bij zijn oude club IFK Göteborg, totdat er in China weer kan worden gevoetbald en hij toestemming heeft om terug te keren naar zijn nieuwe werkgever Dalian Professional. De 27-jarige aanvaller mag van de Chinese club weliswaar (nog) niet meedoen aan de groepstraining en ook geen interviews geven, maar het is wel een verbetering van zijn situatie.

Nadat zijn transfer eind februari rondkwam, verbleef Larsson samen met collega-international Marcus Danielsson en zijn nieuwe trainer Rafael Benítez namelijk wekenlang in Hong Kong. Daar moest het drietal na hun verblijf in Spanje voor een trainingskamp in quarantaine verblijven, totdat ze het benodigde papierwerk rond hadden om China net als hun ploeggenoten weer in te mogen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat konden Benítez en de twee Zweedse voetballers echter vergeten toen China op 28 maart de grenzen dichtgooide voor buitenlanders. Daar zat het trio dan in Hong Kong, zeven weken lang. 'Zijn situatie was wreed, hij zat daar maar in Hong Kong, wekenlang te wachten', vertelt oud-international Kennet Anderson, tegenwoordig de technisch directeur van Göteborg, in Zweedse media.

Afgelopen week kwam aan de lange lijdensweg van Larsson een einde en kreeg hij toestemming om net als zijn nieuwe clubgenoot Danielsson terug te keren naar Zweden, waar hij net als enkele andere internationals zoals bijvoorbeeld Marcus Berg meetraint met Göteborg. Meer dan dat heeft de tijdelijke terugkeer ook niet te betekenen, stelt Andersson over Larsson, die in China tekende tot eind 2022.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.