Larsson bezorgt O'Neill succesvol Sunderland-debuut

Martin O'Neill heeft zijn eerste wedstrijd als manager van Sunderland in winst weten om te zetten. Sebastian Larsson bezorgde The Black Cats een late zege op Blackburn Rovers (2-1).

Een overwinning voor Sunderland leek er tot de 83ste minuut niet in te zitten. Blackburn Rovers leidde tot zeven minuten voor tijd met 1-0 in het Stadium of Light door een doelpunt van Simon Vukcevic, die de rebound binnenkopte na een schot van Christopher Samba. De ploeg van O'Neill, die afgelopen week werd aangesteld als opvolger van Steve Bruce, zette daarop de jacht naar de gelijkmaker in.

Kieran Richardson was dichtbij, maar hij raakte de paal na een hoekschop. Zeven minuten voor tijd kwam Sunderland dan toch op gelijke hoogte toen David Vaughan van afstand raak schoot. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, maar Larsson zorgde voor een glansrijk debuut voor O'Neill. De Zweed, die vorige week nog een strafschop miste, krulde in blessuretijd een vrije trap binnen. Saillant detail: de gemiste strafschop van Larsson vorige week leidde tot het ontslag van Steve Bruce.

Sunderland komt door de zege op veertien punten uit vijftien duels, waardoor het nu zestiende staat. Blackburn Rovers heeft tien punten en blijft daardoor negentiende, net voor Bolton Wanderers. Foto: VI Images