'Laporta wil alles weten en wordt steeds enthousiaster over mogelijke opvolger Xavi'

Reacties

Joan Laporta en Deco hebben het er maar druk mee. Terwijl Barcelona ploetert in La Liga, struinen beide bestuursleden de markt af naar een geschikte opvolger van Xavi. De laatste tijd wordt opvallend veel informatie ingewonnen aan de zuidkust van Engeland.

'Laporta wil alles weten en wordt steeds enthousiaster over mogelijke opvolger Xavi'

Sinds Xavi vorige maand aankondigde na dit seizoen te vertrekken, gonst het in Catalonië van de geruchten. Hansi Flick? Thomas Tuchel? Laporta en Deco hebben de sleutel in handen. Volgens Sport moet Barcelona vooral kiezen wat voor voetbal het volgend seizoen wil spelen. Dat heeft Laporta doen besluiten de interesse in Roberto De Zerbi te intensiveren.

De Italiaanse manager van Brighton & Hove Albion staat er goed op in de voetbalwereld. 'Laporta weet dat de De Zerbi bekendstaat als moderne, innoverende trainer. Brighton krijgt veel lof, maar de voorzitter wil meer informatie van mensen uit zijn persoonlijke kring. Vragen als hoe is als persoon, hoe hij met spelers omgaat, hoe zijn persoonlijke omgeving eruitziet.'

Positief beeld
Niet geheel toevallig was de belangenbehartiger van De Zerbi, dezelfde als die van verdediger Ronald Araújo, onlangs op bezoek in Catalonië. Volgens Sport krijgt Laporta steeds meer belangstelling voor de Italiaan, ook omdat de rapporten telkens een positief beeld geven. Een nadeel? De vertrekclausule in het contract van De Zerbi zou tien miljoen euro bedragen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.