Laporta schermt met Super League-deelname Ajax, Feyenoord en PSV

Reacties

Joan Laporta heeft op de Catalaanse radiozender RAC1 nog eens verteld over de Super League. De preses van Barcelona noemde daarbij ook de namen van dertien mogelijke deelnemers aan het toernooi, naast Real Madrid en zijn eigen club.

Laporta schermt met Super League-deelname Ajax, Feyenoord en PSV
© Pro Shots

Laporta noemt clubs uit Italië, Frankrijk, Portugal, Nederland en België die volgens hem bereid zijn om meteen in te stappen. 'Internazionale, AC Milan, Napoli, AS Roma, en nog meer teams in die competitie, als ze willen. Marseille, de drie Portugese clubs: Benfica, Sporting en FC Porto. De drie Nederlandse: Ajax, Feyenoord en PSV, en twee uit België: Anderlecht en Club Brugge', aldus Laporta op de radio.

Dat roept natuurlijk vragen op, nog los van de vraag wat de genomineerde clubs hier zelf van vinden. Waar is bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, en waar zijn de Engelse clubs? 'PSG heeft geen interesse, die club is de baas bij de UEFA', aldus Laporta, doelend op de functie van PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi bij de uitvoerende commissie van de Europese voetbalbond. En de Engelsen? Die hebben hun eigen Super League al', verwijst hij naar de grote financiële mogelijkheden in de Premier League.

Ook het tijdsplaatje werd opgehelderd. 'Als we in 2025 al kunnen beginnen, dan is dat omdat de Engelse clubs meedoen. Ik denk dat het volgend jaar, of in het seizoen 2025-26 van start zou kunnen gaan. En als dat niet gebeurt, zal ik overwegen om met Barça bij de ECA (European Club Association, de organisatie voor Europese voetbalclubs, red.) terug te keren', aldus Laporta.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.