Laporta op oorlogspad: sneren naar Nagelsmann en Real Madrid

Reacties

Volgens Joan Laporta wordt Barcelona na een zware periode weer almaar sterker. De Barça-president zegt dat ook te merken aan reacties van concurrenten.

Laporta op oorlogspad: sneren naar Nagelsmann en Real Madrid
© Pro Shots

Hoe kan het toch dat een club die het financieel zo moeilijk heeft begeerde topspelers als Raphinha en Robert Lewandowski binnenhaalt? Julian Nagelsmann vroeg het zich hardop af na het vertrek van de Poolse goalgetter bij Bayern München. 'Het is de enige club ter wereld die zonder geld alle spelers koopt die ze willen hebben. Ik weet niet hoe ze het doen. Het is vreemd', zei de Bayern-coach.

De woorden van Nagelsmann zaten Laporta niet lekker. De preses is tijdens een evenement in de Verenigde Staten teruggekomen op de uitlatingen van de Duitser. 'Ik heb een bepaalde onwetendheid gezien bij verantwoordelijken bij Bayern. Sommigen hebben zelfs de waarheid vervormd. Het klopt dat we een aantal jaar geleden in een crisissituatie zaten. Maar wij zijn een 122 jaar oude club met belangrijke waarden en krachten. Ze zijn zich niet bewust van de kracht die Barça heeft. Ik bemoei me ook niet met hun beleid en ik zou ze willen vragen dat andersom ook niet te doen. Ze kunnen zich beter zorgen maken om zichzelf', reageerde Laporta.

Ook vanuit Madrid werden er in de voorbije weken vraagtekens geplaatst bij de daadkracht van Barcelona op de transfermarkt. Dat beviel Laporta wel. 'Ik zie dat sommige rivalen bezorgd zijn over hoe we zaken aanpakken en dat betekent dat we op de goede weg zijn. Ik respecteer alle meningen, maar het is duidelijk dat ze bezorgd zijn. We worden echt weer competitief. We zullen ze wel op het veld zien', doelde Laporta op Real Madrid, dat vorig seizoen met een voorsprong van dertien punten op Barça kampioen werd.

Laporta vertelde verheugd te zijn dat de selectie door de komst van Jules Koundé deze week verder versterkt is. Volgens hem was het in de strijd om de begeerde Fransman doorslaggevend dat de verdediger hoe dan ook naar Barça wilde. Laporta stelde dat met de aankopen de ambities worden onderstreept: 'De boodschap richting de rest van de wereld is duidelijk. We zijn weer wakker, we zijn terug en we gaan strijden om alles.'

Tijdens de bijeenkomst ging Laporta ook in op de toekomst van Frenkie de Jong. Lees daar in het artikel hieronder meer over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.