Laporta heeft vertrouwen in contractverlenging Messi: 'Hij wil blijven'

Reacties

Joan Laporta heeft er alle vertrouwen in dat Lionel Messi zijn aflopende contract met Barcelona gaat verlengen. Al meer dan een jaar gaan er geruchten over een eventueel vertrek van de Argentijnse sterspeler, maar de nieuwe voorzitter van Barça doet er alles aan om Messi te behouden.

Laporta heeft vertrouwen in contractverlenging Messi: 'Hij wil blijven'
© Pro Shots

Even leek het er echt op dat Messi ging vertrekken bij Barcelona. Na de uitschakeling in de Champions League van vorig seizoen sprak de aanvaller zijn ontevredenheid uit. Messi probeerde weg te komen, maar daar stak Barcelona een stokje voor door te wijzen op een gelimiteerde afkoopsom van zevenhonderd miljoen euro.

Messi bleef, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu werd wel het slachtoffer van de soap. Ondertussen kon de Argentijn nog altijd dreigen met een transfervrij vertrek als er niets veranderde bij Barcelona. Manchester City en Paris Saint-Germain zouden in de rij staan om Messi vast te leggen. Een meevaller voor Messi was dat Laporta dit jaar opnieuw werd gekozen tot voorzitter. De twee maakten succesvolle tijden mee bij Barça.

Laporta denkt nu zeker te weten dat hij Messi kan verleiden tot een langer verblijf. 'Het proces vordert', was de voorzitter nog voorzichting tegen Deportes Cuatro. 'Ik doe alles binnen de mogelijkheden van deze club om ervoor te zorgen dat Messi blijft. Messi is gemotiveerd. Hij is een bijzonder persoon en ik ben ervan overtuigd dat hij bij Barcelona wil blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.