Laporta en zijn boodschap voor Messi

Reacties

Joan Laporta had zondagnacht in zijn verkiezingsspeech een duidelijke boodschap voor Lionel Messi. De nieuwe president van Barcelona zag eerder een veelzeggend signaal.

Laporta en zijn boodschap voor Messi
© Pro Shots

Na de overtuigende zege in de strijd om het presidentschap begint het echte werk voor de opvolger van Josep Maria Bartomeu. 'De fantastische Barcelona-familie zal alle problemen overwinnen en de doelen bereiken', klonk het strijdvaardig uit zijn mond. 'We zullen afstand nemen van catastrofisme om de uitdagingen aan te gaan.'

Want er liggen flink wat problemen op zijn bordje. Financieel en daarmee ook sportief zijn er flinke knopen door te hakken om de puinhopen van het Bartomeu-tijdperk het hoofd te bieden.

Een van zijn speerpunten is de toekomst van Messi in Camp Nou. 'Vandaag was het twintig jaar geleden dat een jongen met de naam Leo Messi debuteerde in de Barcelona-jeugd, vandaag kwam de beste voetballer in de wereld stemmen met zijn zoon. En dat betekent dat hij Barcelona wil. Wij zijn één grote familie. Ik moedig hem aan om verder te gaan bij Barcelona, omdat dat is wat wij allen willen. Applaus voor Messi.'

De vraag blijft of de Argentijn behouden kan blijven voor Barcelona. Financieel is er weinig ruimte. Laporta heeft zijn kaarten sowieso tegen de borst gehouden wat technisch beleid betreft. De naam Jordi Cruijff zingt nadrukkelijk rond als de man die naast de nieuwe president de lijnen op het sportieve vlak moet gaan uitzetten, waarbij Xavi in Qatar wacht tot hij kan terugkeren in de Catalaanse hoofdstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Ronald Koeman, die nog tot medio 2022 onder contract staat, lijkt de uitkomst van de verkiezingen geen gevolgen te hebben voor zijn positie. Laporta toonde in de campagne respect voor het werk van de Nederlander, die dankzij de prestaties binnen de lijnen zijn argumenten heeft onderstreept de juiste man te zijn voor het project.

De komende weken zal meer duidelijkheid komen over de plannen van Laporta. De man die voor de derde keer de socios achter zich kreeg, heeft door de financiële problemen weinig bewegingsruimte. Dat Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Eric García komende zomer transfervrij zijn, maakt hen interessanter dan ooit voor het armlastige Barcelona.

Laporta houdt zijn speech na zijn overwinning
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.