Langeler neemt Bazoer in genade aan, debuut lonkt voor Kluivert

Reacties

Bondscoach Art Langeler heeft Riechedly Bazoer teruggehaald bij Jong Oranje. De middenvelder ontbrak de vorige interlandperiode nog omdat hij eerder een uitnodiging afsloeg. Bazoer is evenals Justin Kluivert onderdeel van de negentienkoppige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Letland en Oekraïne.

Langeler neemt Bazoer in genade aan, debuut lonkt voor Kluivert

Bazoer werd in maart opgeroepen voor Jong Oranje, maar besloot om tijdens de interlandperiode bij VfL Wolfsburg te blijven. Daarom werd hij niet uitgenodigd voor de kwalificatiewedstrijden tegen Jong Engeland (1-1) en Jong Schotland (2-0 nederlaag) in september. Langeler heeft een gesprek gehad met de middenvelder en besloten hem weer op te roepen.

Hoewel Bazoer gedurende de seizoenstart fit was, maakte hij in september nauwelijks minuten bij Wolfsburg. Andries Jonker hield de middenvelder tijdens zijn twee laatste duels als trainer op de bank. Opvolger Martin Schmidt verwees hem bij zijn eerste wedstrijd naar de tribune, waarna Bazoer vorige zaterdag wel vijf minuten mocht invallen op bezoek bij Bayern München (2-2).

Kluivert staat voor zijn debuut bij de beloften, al is het niet zijn eerste oproep voor Jong Oranje. In september zat Kluivert ook al bij de definitieve selectie, maar destijds gooide een blessure roet in het eten. Naast Kluivert kwam ook Feyenoord-doelman Justin Bijlow nog niet in actie voor Jong Oranje. Hamburger SV-verdediger Rick van Drongelen ontbreekt wegens een bekkenblessure.

Op vrijdag 6 oktober speelt Oranje tegen Letland op De Vijverberg. Vier dagen wacht het duel met Oekraïne in Kiev.

De volledige selectie van Jong Oranje:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.