Landstitel ver weg voor Red Bull na eigen doelpunt

Red Bull Salzburg leek op weg naar de koppositie in Oostenrijk. Maar in de slotfase ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer Ricardo Moniz, die Sturm Graz zag uitlopen.

Kort voor tijd leken Die Bullen de winnaar van de voorlaatste speelronde te worden, toen zij met 2-1 leidden tegen SV Ried. Koploper Sturm Graz stond op dat moment gelijk bij Wiener Neustadt, waardoor Moniz de koppositie in Oostenrijk leek over te nemen.

Maar in tijdsbestek van twee minuten ging het mis. In de 84ste minuut passeerde Rabiu Afolabi zijn eigen doelman, waardoor SV Ried op 2-2 kwam in Salzburg. Twee minuten later kwam Sturm Graz met 2-1 voor in Wiener Neustadt, door een benutte strafschop van Samir Muratovic.

Met nog één wedstrijd voor de boeg heeft Sturm Graz nu drie punten voorsprong op Red Bull. Austria Wien kan de tweede plaats overnemen als het de gestaakte wedstrijd tegen stadsgenoot Rapid Wien winnend afsluit. Op het moment van onderbreken leidde Austia met 2-0. Foto: VI Images