Lamprou bezorgt Willem II punt in 'Van de Looi-derby'

Reacties

Willem II heeft in de strijd om plek negen goede zaken gedaan. Met dank aan doelman Kostas Lamprou pakte het tegen FC Groningen (1-1) een punt.

Lamprou bezorgt Willem II punt in 'Van de Looi-derby'

Het treffen in het Hoge Noorden stond in het teken van Erwin van de Looi. De trainer van Willem II keerde terug in het stadion waar hij de laatste drie seizoenen de leiding had. In zijn Groningse periode was er geregeld kritiek op het saaie spel van de thuisploeg, maar succesvol was Van de Looi weldegelijk met het winnen van de play-offs én de KNVB-beker.

Zijn overgang naar Tilburg werd gezien als een degradatie, maar voorafgaand aan dit duel had Van de Looi met zijn nieuwe werkgever al vier punten meer verzameld dan FC Groningen. Met het oog op de negende plaats, die aan het einde van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op play-offs om Europees voetbal, was winst voor de Groningers noodzakelijk. Al was dat aan de publieke belangstelling niet direct te merken.

Collega Ernest Faber moest in de warming-up noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Verdediger Kasper Larsen haakte geblesseerd af, waardoor aanvaller Alexander Sørloth een basisplaats kreeg. Het veranderde overigens weinig aan de intenties van de thuisclub: FC Groningen nam het initiatief en drukte Willem II terug. Juninho Bacuna, Mimoun Mahi en Jesper Drost waren dicht bij de openingstreffer maar vonden stuk voor stuk Lamprou op hun weg. De Griekse doelman is sowieso bezig aan een indrukwekkend seizoen: hij hield dit seizoen al negen keer de nul.

De tiende clean sheet laat nog even op zich wachten. Direct na rust was het Ruben Jensen, die na zwak uitverdedigen van de Tilburgers, de bal knap in de verre hoek schoof. Lang kon het thuispubliek niet genieten van de voorsprong. Na een knappe voorzet van Jordy Croux was het Obbi Oularé die hard binnenkopte. Het was zijn tweede doelpunt in dienst van de Tilburgers.

De doelpunten veranderden niets aan het spelbeeld. FC Groningen domineerde en ging op zoek naar een tweede treffer. Zo kon Mahi vrij inschieten na een mooie voorzet van Simon Tibbling, maar ook hij vond Lamprou op zijn pad. Even daarvoor vergat Sørloth binnen te koppen. In blessuretijd mocht Yoëll van Nieff aanleggen, maar opnieuw lag Lamprou in de weg.

Na negentig minuten klonk er een voorzichtig fluitconcert in Euroborg. Niet alleen werd er voor de negende keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie, ook blijft het verschil met Willem II vier punten. De Brabanders namen op hun beurt het gewonnen puntje gretig mee naar huis. Met dank aan Lamprou, die ditmaal niet de nul hield, maar Willem II wel in leven hield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.