Lampard wil Hudson-Odoi uit handen Europese top houden

Reacties

Met het vertrek van Maurizio Sarri en de komst van Frank Lampard als manager van Chelsea breken er mooie tijden aan voor Callum Hudson-Odoi. De achttienjarige aanvaller debuteerde al in het shirt van Engeland, maar kon bij Chelsea niet rekenen op veel speelminuten. Daar lijkt verandering in te komen.

Lampard wil Hudson-Odoi uit handen Europese top houden

Sarri vertrok deze zomer naar Juventus en werd opgevolgd door Lampard. De Chelsea-legende maakt er geen geheim van dat hij gecharmeerd is van Hudson-Odoi. In maart verscheen de jonge Engelsman voor het eerst aan de aftrap van een interland met The Three Lions, tegen Tsjechië en Montenegro maakte Hudson-Odoi veel indruk.

Het zorgde voor meer verbazing dat de in Londen geboren aanvaller weinig speeltijd kreeg in het shirt van Chelsea. Sarri beloofde Hudson-Odoi meer speelminuten te geven, maar diverse Europese topclubs hebben de ontevreden speler al in het vizier. Een van de eerste dingen op de agenda van de net aangestelde Lampard is een persoonlijk gesprek met Hudson-Odoi, die momenteel herstellende is van een achillespeesblessure.

In het gesprek met Hudson-Odoi wil Lampard veel duidelijk maken aan de jonge voetballer. 'Ik heb hem zien doorbreken, hij is een fantastisch talent. Dat weten we allemaal en daarom wil ik met hem praten. Ik wil dat hij blijft', zijn de duidelijke woorden van de oud-middenvelder, die van 2001 tot en met 2014 zelf actief was voor The Blues.

'Hij gaat een belangrijke rol voor ons spelen. Ik wil met hem werken en hem beter maken. Hij krijgt bij Chelsea de kans om te laten zien dat hij het in zich heeft om een speler van wereldklasse te worden.' Momenteel staat Hudson-Odoi nog tot volgend jaar onder contract in Londen. Chelsea zal dus ook snel om tafel moeten met het Engels talent, om zijn aflopende verbintenis te verlengen. Het is aan Lampard en de clubleiding om Hudson-Odoi te behouden voor de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.