Lampard versus Klopp: bekvechten en plagen, de messen zijn geslepen

Reacties

De Premier League leeft watertandend toe naar de eerste topper van het seizoen. Zondag kruisen Chelsea en Liverpool de degens op Stamford Bridge. Manager Frank Lampard en Jürgen Klopp stookten het vuurtje deze week al behoorlijk op.

Lampard versus Klopp: bekvechten en plagen, de messen zijn geslepen
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Beiden zijn ze in media-optredens charmant, welbespraakt, grappig en moeilijk op de kast te krijgen, maar deze week wisten Lampard en Klopp elkaar toch te prikkelen. Toen laatstgenoemde gevraagd werd waarom Liverpool deze zomer zo weinig aankopen gedaan heeft, verstopte hij een niet al te subtiel plaagstootje naar Chelsea in zijn antwoord.

'We hebben succes gehaald door ons eigen pad te volgen. We kunnen niet opeens een andere weg inslaan en ons gaan gedragen als Chelsea. Clubs zitten in verschillende situaties en we leven in een onzekere tijd. Voor sommige clubs is dat misschien iets minder belangrijk, omdat zij in handen zijn van een land of een rijke zakenman.' Lampard was er snel bij om Klopp te wijzen op de dure aankopen die Liverpool de voorgaande jaren deed om het kampioenselftal te bouwen.

'Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho, Naby Keïta, Sadio Mané, Mohamed Salah. Ongelooflijke spelers, maar ze kostten ook een hoop', aldus de cynisch lachende Chelsea-coach, die niet gediend was van de vrij opzichtige poging van Klopp om de druk bij de Londenaren te leggen. Bij de Duitser zat wellicht nog wat oud zeer vanwege de transfer van Timo Werner. Klopp wilde hem graag naar Liverpool halen, maar de club bleek niet in staat om de vraagprijs van zestig miljoen euro op tafel te leggen, en dus ging de aanvaller naar Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het had waarschijnlijk ook veel te maken met de vorige confrontatie tussen beide coaches. Tijdens de spectaculaire 5-3 zege van Liverpool in juli liepen de gemoederen langs de lijn hoog op toen Klopp en assistent Pepijn Lijnders appelleerden voor een overtreding. In the heat of the moment liet Lampard weer even de speler in zichzelf naar boven komen, hij verzocht Klopp op zijn Engels zich er niet mee te bemoeien. Een minutenlange woordenwisseling was als volgt samen te vatten: 'F*ck off and sit down!', met een venijnig slotstuk: 'De enige landstitel die jullie gewonnen hebben en jullie krijgen hem cadeau.'

Ook na de wedstrijd was de woede bij Lampard nog niet gedaald. Hij betichtte de Liverpool-staf van arrogantie, wat bij Klopp dan weer niet in goede aarde viel. 'Tijdens de wedstrijd mag je van mij alles zeggen, dan heb je te maken met pure emotie. Maar Frank moet leren dat je na de wedstrijd het boek moet sluiten. Dat deed hij niet en daar houd ik eerlijk gezegd niet van.'

De messen zijn geslepen. Twee managers die langs de lijn de grens opzoeken, het maakt de topper extra interessant. Niet dat dat nodig was, er is immers genoeg naar uit te kijken. Chelsea en Liverpool bleken vorig jaar al aardig aan elkaar gewaagd te zijn en nu The Blues zich flink versterkt hebben, wordt het interessant hoe ze zich verhouden tot de kampioen.

Lampard versus Klopp

Datum Competitie Uitslag
14-8-19 UEFA Super Cup Liverpool - Chelsea 2-2*
22-9-19 Premier League Chelsea - Liverpool 1-2
3-3-20 League Cup Chelsea - Liverpool 2-0
22-7-20 Premier League Liverpool - Chelsea 5-3

*Liverpool wint na strafschoppen

Tweede speelronde Premier League


Za 19 sep. 2020

Zo 20 sep. 2020

Ma 21 sep. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.