Lampard nadert topvier schutters door twee doelpunten

Frank Lampard is met zijn 34 jaar weliswaar een dagje ouder aan het worden, maar lijkt aan zijn tweede jeugd te zijn begonnen. De middenvelder is dit seizoen weer traditioneel op schot voor Chelsea.

Lampard nadert topvier schutters door twee doelpunten

Met twee treffers tegen Everton was Lampard zondag de grote man aan Chelsea-zijde (1-2). Het betekende voor Lampard doelpunt 155 en doelpunt 156 in de Premier League. Daarmee maakt de Engelsman ook weer de nodige voortgang in de lijst van topscorers aller tijden.

Lampard is terug te vinden op de vijfde plaats, net achter voormalig doelpuntenmachine Robbie Fowler. De oud-aanvaller van Liverpool, Leeds United, Manchester City en Blackburn Rovers heeft 163 doelpunten gemaakt. Ook de derde plek is voor Lampard nog binnen handbereik. Daar staat Arsenal-icoon Thierry Henry met 176 doelpunten.

Alan Shearer is en blijft voorlopig nog de onbetwiste topscorer van de Premier League aller tijden. In dienst van Blackburn Rovers en Newcastle United maakte de legendarische spits 260 doelpunten. Andy Cole volgt op gepaste afstand met 187 treffers.

Overigens wordt Lampard achtervolgd door een speler die nog wél actief is in de Premier League. Wayne Rooney staat met 151 doelpunten op de zesde plaats en heeft met zijn 27 jaar nog een lange carrière voor de boeg in de Premier League. Eerste Nederlander is Jerrel Hasselbaink met 129 doelpunten namens Leeds, Chelsea en Middlesbrough. Daarmee staat hij tiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's