Lampard na The Great Escape: 'Ik dacht uit mijn lichaam te knallen'

Reacties

Everton heeft donderdag een rollercoasteravond beleefd met wanhoop, vreugde en opluchting. Manager Frank Lampard sprak van 'een van de mooiste momenten uit mijn leven'.

Lampard na The Great Escape: 'Ik dacht uit mijn lichaam te knallen'
© Imago
Everton
Everton
3 - 2
Crystal Palace
Crystal Palace

De cover van de Liverpool Echo na de zege op Crystal Palace was veelzeggend. 'Toffees maken Premier League-ontsnapping compleet op een van de meest memorabele avonden op Goodison Park… Maar het had nooit zo ver moeten komen.'

De plaatselijke krant plaatste the great escape in perspectief. 'Het is eigenlijk een verhaal van gemiste kansen, slechte beslissingen en mismanagement. Het is een horrorverhaal in overvloed, een hels drama van frustratie en geduld dat een geliefd en historisch instituut kwetsbaar maakte.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manager Frank Lampard speelde in het drama een hoofdrol. De oud-international moest als vervanger van de nimmer geliefde Rafa Benítez de meubelen redden. Zijn in januari opgepakte klus bleek een zware opgave, waarin de donkere wolken steeds nadrukkelijker boven Goodison Park samenpakten.

Het verklaarde ook de ongekende explosie van donderdag als mix van opluchting en vreugde na de memorabele avond, waarop Everton dankzij een comeback het vege lijf redde. 'Het is een van de mooiste momenten uit mijn voetballoopbaan', zei Lampard.

'Ik prijs me zeer gelukkig met de ongekende tijden die ik heb meegemaakt, in het bijzonder bij Chelsea. Maar als de gevoelens en de wanhoop van degradatie op tafel liggen, dan ligt het anders. Dan moet je je ingraven. Je verliest wedstrijden, je vecht om iets te bewerkstelligen en dan verlies je weer. Mensen denken dat je wel even omhoog vliegt op de ranglijst, maar dat is nooit het geval.'

Uiteindelijk was er donderdag wel de veilige landing van The Toffees. 'Ik dacht dat ik zou huilen na het laatste fluitsignaal, dat ik uit mijn lichaam zou knallen. Niemand kan iets zeggen over de vreugde-uitbarsting na afloop. Je staat bij rust met 2-0 achter, speelt slecht en dan zie je het getoonde karakter. Het was een ongelooflijke avond. Een enorme avond voor Everton en nu willen we vooruit kijken.'

Want dankzij de ontsnapping blijft Everton op het hoogste niveau, voor het 69ste jaar op rij. Alleen Arsenal kan bogen op een langere reeks.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.