Lampard maakt van Chelsea de uitzondering in Engeland: 'Fans zijn er gek op'

Reacties

Frank Lampard is zeer te spreken over de manier waarop zijn jonge Chelsea-ploeg stand heeft gehouden op bezoek bij Lille. De jeugd grijpt de kans bij de groepsgenoot van Ajax, maar moet zich nog niet rijk rekenen.

Lampard maakt van Chelsea de uitzondering in Engeland: 'Fans zijn er gek op'
© Pro Shots

Lampard breekt bij Chelsea met de ontwikkeling dat er voor jonge Engelse spelers bijna geen plek meer is bij de topclubs in de Premier League. De nieuwe manager wordt daartoe deels gedwongen door de transferban, maar kiest ook vol overtuiging voor de jeugd. Zo krijgt Tammy Abraham als spits het volste vertrouwen en de voorkeur boven Olivier Giroud en Michy Batshuayi.

Tegen Lille stond er best wat druk op bij de Londenaren na de nederlaag tegen Valencia op de eerste speeldag, maar Lampard week niet af van zijn koers. Sterker, hij verjongde zijn defensie door de negentienjarige Reece James op de rechterflank te laten starten in het systeem met aanvallende vleugelverdedigers. De jonkies betaalden het vertrouwen weer terug. Op aangeven van Fikayo Tomori (21) brak Abraham (22) de ban. Het was de eerste Chelsea-goal in de Champions League van Engelse makelij sinds maart 2012, toen Lampard scoorde na voorbereidend werk van John Terry. Tegen Lille gaf Callum Hudson-Odoi (18) bovendien de assist bij de winnende goal van Willian.

Over zijn verfrissende beleid zegt Lampard bij zijn persconferentie na de 1-2 overwinning: 'Het is een mooie bijzaak. We weten dat we als club onze jeugd waarderen en het goede werk in de academy willen erkennen. Dat verdienen de mensen daar. De fans zijn er bovendien gek op (het opstellen van de jeugd, red.) en de spelers pakken het geweldig op. Dat is het, meer ook niet. Dit is geen sport voor mooie gebaren. We moeten vooruit en gewoon winnen.'

Het beste voorbeeld is de situatie van Abraham. De vaak verhuurde en nu eindelijk doorgebroken spits heeft dit seizoen al acht keer gescoord in tien duels. Maar toch waarschuwt Lampard hem voor de concurrentie: 'Zodra de vorm van Abraham dalende is, kijken we naar Giroud en Batshuayi. Hoe zij hem dan tot het uiterste drijven en of ze het verschil kunnen maken als ze erin komen. Maar tot nu toe doet Tammy het erg goed. Dit was zijn eerste Champions League-doelpunt en hopelijk volgen er nog veel.'

Chelsea heeft door de overwinning in Frankrijk weer een beter perspectief voor plaatsing voor de knock-outfase. Net als Valencia hebben de Engelsen drie punten. Op 23 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Ajax, waarna de Amsterdammers op 5 november naar Stamford Bridge komen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.