Lampard maakt plannen voor Ziyech: misschien dit seizoen al aansluiten

Reacties

Hakim Ziyech traint mogelijk al snel mee bij Chelsea, dat in de komende weken probeert kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. De zomeraanwinst mag zich vanaf woensdag officieel speler van de Premier League-club noemen.

Lampard maakt plannen voor Ziyech: misschien dit seizoen al aansluiten
© Pro Shots

Bij Chelsea is de blik nog volledig gericht op de zeven resterende speelrondes in de Engelse competitie. De Londenaren hebben als nummer vier van de ranglijst een goede uitgangspositie bij de strijd om Champions League-tickets en spelen woensdagavond uit tegen het dolende West Ham United. Bij de vooruitblik op de derby werd Frank Lampard gevraagd naar de komst van Ziyech en Timo Werner, waarbij de manager liet doorschemeren dat de spelmaker mogelijk al snel aansluit bij de trainingen.

'Op dit moment zitten we in het proces van plannen maken. Hakim heeft een tijdje niet gespeeld, terwijl Timo pas afgelopen weekend gestopt is. Dus het zal er iets anders uit zien voor ze individueel. We kijken of we ze aan de groep kunnen toevoegen of dat ze eerst nog zelfstandig trainen', aldus Lampard, die toevoegde: 'Onze focus ligt nu op het goed eindigen van dit seizoen en als er een goed moment is, dan zal ik ze in de selectie brengen.'

Ziyech kan dit seizoen vanzelfsprekend nog niet spelen voor Chelsea en de blik van de 27-jarige spelmaker zal dan ook gericht zijn op de start van het seizoen 2020/21. De komende tijd staat in het teken van wennen en de conditie opbouwen. Ziyech trainde afgelopen zaterdag voor het laatst bij Ajax en heeft door de impact van het coronavirus en het stilleggen van de Nederlandse competities al ruim drie maanden geen wedstrijd meer gespeeld. Ziyech maakte voor het laatst wedstrijdminuten bij de uitzege op SC Heerenveen (1-3) op 7 maart.

'Ziyech hoort bij de heel bijzondere spelers die voor Ajax hebben gespeeld'
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.