Lampard leidt Chelsea naar moeizame zege bij Everton

Frank Lampard heeft opnieuw bewezen het scoren nog niet te zijn verleerd. De middenvelder van Chelsea leidde zijn matig spelende ploeg naar een benauwde overwinning op Everton (1-2), waardoor Chelsea weer derde is in Engeland.

Lampard leidt Chelsea naar moeizame zege bij Everton

Everton heeft zich dit seizoen bewezen als een taaie tegenstander en begon op het eigen Goodison Park opnieuw furieus. The Toffees hadden slechts 63 seconden nodig om voor het eerst de trekker over te halen. Na een snelle uitbraak kopte Victor Anichebe nog op de paal, maar was de rebound een prooi voor Steven Pienaar. Binnen tien minuten had het zelfs 2-0 kunnen staan, maar Nikica Jelavic trof de paal uit een vrije trap.

Chelsea, met Nathan Aké op de bank, was vooral zoekende in de beginfase en moest alles uit de kast halen om Everton af te stoppen. Na ongeveer een half uur kropen de Londenaren uit hun schulp. Waar Everton het naliet om al snel afstand te nemen, was Chelsea koelbloedig voor het doel. Uit een goede voorzet van Ramires kopte de vrijstaande Frank Lampard de bal op slag van rust in de hoek.

Petr Cech stond voor de vierhonderdste keer onder de lat bij Chelsea, maar kon de wedstrijd niet afmaken. In de rust werd hij vervangen door Ross Turnbull, die enkele keren goed in actie kwam tijdens een open tweede helft. Jelavic was na zeventig minuten opnieuw dichtbij, maar nu trof de onfortuinlijke Everton-spits de lat.

Aan Chelsea-kant was het vooral Fernando Torres die de nodige kansen verkwanselde. Waar hij de afgelopen weken weer liet blijken zijn vizier op scherp te hebben staan, had de Spanjaard tegen Everton een off-day.

Ondanks de tegenvallende Torres trok Chelsea aan het langste eind. Even na de grote kans voor Jelavic was Lampard wél effectief. De middenvelder kroonde zichzelf tot matchwinner door van dichtbij de winnende treffer binnen te schieten. Het betekende alweer zijn 156ste treffer in de Premier League, zijn 132ste in dienst van Chelsea.

Chelsea stijgt door de drie bijgeschreven punten naar de derde plaats. Met 38 punten uit negentien duels is de achterstand op koploper Manchester United liefst elf punten, maar de Londenaren hebben nog een duel tegoed. Everton volgt in de subtop met 33 punten, maar leed op de valreep van 2012 nog wel de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's