Lampard geniet van Mount: 'Hij kan van grote waarde worden voor Chelsea'

Reacties

Mason Mount wacht nog op zijn doorbraak bij Chelsea, maar heeft sowieso de zegen van Frank Lampard. Dit seizoen heeft Lampard de twintigjarige middenvelder onder zijn hoede bij Derby County. Op het tweede niveau in Engeland maakt Mount volgens zijn manager grote stappen.

Lampard geniet van Mount: 'Hij kan van grote waarde worden voor Chelsea'

In 27 wedstrijden in het Championship was Mount, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Vitesse, vooralsnog goed voor vijf doelpunten. Met zijn goede spel heeft hij al de aandacht getrokken van RB Leipzig, dat hem in de zomer graag naar Duitsland wil halen.

De Duitsers hopen op een scenario als dat van Jadon Sancho, die niet aan de bak kwam bij Manchester City en de wijk nam naar Borussia Dortmund. Daar heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot één van de meest felbegeerde tieners in Europa.

Of Mount er goed aan doet in te gaan op de avances van RB Leipzig wil Lampard niet zeggen. De trainer van Derby County laat die keuze aan Mount zelf. 'Hij mag het helemaal zelf bepalen. Het hangt af van hoe Chelsea ernaar kijkt en hoe hij er zelf naar kijkt. En het hangt natuurlijk ook af van wat het beste plan is voor Mason.'

Dát Mount belangstelling genereert vindt Lampard allesbehalve verwonderlijk. 'Ik kan met zekerheid dat hij een geweldig seizoen achter de rug heeft, waarmee hij echt een trede is geklommen op de ladder. Zijn goede spel inspireert de anderen om hem heen ook', zegt Lampard.

Chelsea
De oud-middenvelder gelooft dat Mount voldoende kwaliteiten heeft om uit te groeien tot een topspeler. 'Dat is een brede voorspelling, dat klopt. Ik denk dat hij terugkeert bij Chelsea en daar uitgroeit tot een waardevolle speler. Ik weet ook dat dat zijn droom is', aldus Lampard, die zelf dertien jaar op het middenveld van The Blues speelde.

Ook in het Engelse nationale team kan Mount stappen gaan maken, gelooft zijn manager. 'Hij heeft er alles voor in huis, zowel binnen als buiten de lijnen. Het is een genot om met hem te werken, zoals alle spelers dat dit seizoen geweest zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.