Lampard doet boekje open over ontslag bij Chelsea

Reacties

Frank Lampard is al ruim negen maanden geen trainer meer van Chelsea. In een interview met Gary Neville blikt hij nog eens terug op zijn roerige en wisselvallige periode als manager van The Blues.

Lampard doet boekje open over ontslag bij Chelsea
© Pro Shots

Op 25 januari 2021, de ochtend na de 3-1 overwinning van Chelsea op Luton Town in het FA Cup-toernooi, veerde Lampard op na een onheilspellend berichtje van voorzitter Bruce Buck. '"Kun je de training van vandaag verzetten en naar de bestuurskamer komen?" Ik wist meteen hoe laat het was', vertelt Lampard aan Sky Bet.

De clublegende vervolgt: 'Het is wat het is. Zij wilden mij weg hebben en een ander pad inslaan. Daar kan je niks aan doen. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte, maar toen ik 'ja' zei op deze baan begreep ik dat dit risico erbij hoorde.'

Lampard wijt zijn matige tweede seizoen als manager van Chelsea curieus genoeg onder andere aan het enorme bedrag dat de club in de zomer van 2020 stuksloeg op de transfermarkt. In totaal werd er zo'n 247 miljoen euro uitgegeven voor de diensten van Kai Havertz, Timo Werner, Hakim Ziyech, Ben Chilwell en keeper Edouard Mendy. Thiago Silva reisde transfervrij af naar Stamford Bridge. Opvallenderwijs werd er na deze kwaliteitsinjectie een dalende lijn ingezet. Op de dag van Lampards ontslag stond Chelsea slechts negende.

'Begrijp me niet verkeerd, die spelers wonnen later dat jaar de Champions League, maar voor mij was de selectie te breed. Het was lastig, want we hadden drie linksbacks en vijf centrale verdedigers destijds. Ik moest jongens teleurstellen, en je kan spelers niet voor de gek houden. Dat zou ik toen ik nog voetbalde ook niet gewild hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.