Hakim Ziyech heeft Chelsea de zege bezorgd in de uitwedstrijd tegen Watford. De koploper van Engeland had het woensdagavond erg lastig bij de laagvlieger, maar werd gered door de ingevallen ex-Ajacied.

1 - 2
Chelsea
Chelsea

Na basisplaatsen tegen Juventus en Manchester United vorige week begon Ziyech uit tegen Watford op de bank. Chelsea-manager Thomas Tuchel koos dit keer voor een voorhoede met Mason Mount, Kai Havertz en Christian Pulisic. Romelu Lukaku was na een enkelblessure nog niet fit genoeg voor een basisplaats. Het was voor Tuchel wel een grote luxe dat hij spelers als Lukaku, Ziyech, Callum Hudson-Odoi en Timo Werner achter de hand kon houden. Het bleek geen overbodige luxe.

Chelsea kwam in de 29ste minuut op voorsprong op Vicarage Road, waar de wedstrijd al vroeg ongeveer een halfuur was stilgelegd om een toeschouwer die te maken kreeg met een hartstilstand medische hulp te kunnen bieden. Kort na de hervatting werd toegeslagen door Mount, die eerder in de wedstrijd al de paal had geraakt. De Engelsman rondde op aangeven van Havertz uitstekend af: 0-1.

Watford was desondanks niet ongevaarlijk. Édouard Mendy had eerder in de wedstrijd al twee keer moeten ingrijpen en werd in de 43ste minuut geklopt. Emmanuel Dennis scoorde met een schot dat getoucheerd werd door Antonio Rüdiger: 1-1. Watford hield Chelsea vervolgens lang goed in bedwang. De ploeg van voormalig Chelsea-coach Claudio Ranieri leek zo op weg naar een nieuwe stunt, nadat anderhalve week al zeer verrassend met 4-1 werd gewonnen van Manchester United, waarna bij The Red Devils het doek viel voor Ole Gunnar Solskjaer.

Het was Ziyech die een volgende stunt van Watford voorkwam. De linkspoot viel na een uur in voor centrumverdediger Trevoh Chalobah. Dertien minuten na zijn entree scoorde de Marokkaans international. Ziyech werd perfect in stelling gebracht door Mount en rondde feilloos af door de bal hoog voorbij Daniel Bachmann te knallen: 1-2.

Ziyech werd met die goal, zijn derde van het seizoen en zijn eerste in het nieuwe Premier League-jaar, de matchwinner. Door de overwinning behoudt Chelsea zijn koppositie.

West Ham United
1 - 1
Brighton & Hove Albion

West Ham United dacht in eigen huis de rug weer te rechten na twee nederlagen op rij. De zo ambitieuze Londenaren, die knap in de topzes meedraaien, kwamen in de vijfde minuut al op voorsprong. Dat gebeurde via Tomás Soucek. De lange Tsjech kopte van dichtbij raak uit een hoekschop van Pablo Fornals. Die goal leek de winnende treffer te zijn voor West Ham, dat vroeg in de tweede helft pech had toen een goal van Michail Antonio uit een klutssituatie werd afgekeurd na lang aarzelen van de VAR. Brighton zette met de voor Joël Veltman ingevallen Tariq Lamptey aan voor een slotoffensief. Uit een voorzet van de aanvallend ingestelde rechtsback scoorde Neal Maupay in de 88ste minuut met een fabuleuze omhaal: 1-1. Zo won West Ham opnieuw niet en speelde Brighton voor de zevende keer in de laatste negen competitiewedstrijden gelijk.

Southampton
Southampton
2 - 2
Leicester City

Iets meer dan twee jaar geleden won Leicester met 0-9 in het St. Mary's Stadium. Jamie Vardy was met een hattrick toen de grote man. De goalgetter van The Foxes werd woensdagavond een stuk beter in bedwang gehouden door Southampton. The Saints kwamen via Jan Bednarek in de derde minuut al op voorsprong. Leicester poetste de achterstand via Jonny Evans weg, maar liep door een goal van Che Adams even later opnieuw achter de feiten aan.

Leicester toonde veerkracht en kwam in de 49ste minuut terug tot 2-2. Dat was te danken aan James Maddison, die Valentino Livramento geweldig uitkapte en knap afrondde met een schot in de korte hoek. Gescoord werd er daarna niet meer door de middenmoters.