Lammers geeft Heracles duidelijke opdracht mee tegen Ajax

Reacties

Heracles is terug in de Eredivisie en begint direct met een knaller: Ajax-uit. De promovendus kan daarbij moed putten uit de editie van vijf jaar geleden. Trainer John Lammers wil vooral lef zien van zijn spelers.

Lammers geeft Heracles duidelijke opdracht mee tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Vijf jaar geleden was het ook de eerste wedstrijd van het seizoen en opende Heracles bijna met een daverende stunt. De ploeg die dat seizoen op een haar na de Champions League-finale zou mislopen, kwam op achterstand door een treffer van Kristoffer Peterson. Matthijs de Ligt redde in de 88ste minuut nog een punt voor de Amsterdammers (1-1).

'Daar heb ik deze week al veel over gehoord', lacht Lammers. 'Ik heb het nog niet aangehaald bij de spelers, misschien doe ik het nog in de bespreking.' De Heracles-trainer is goed voorbereid. 'Ik ben met Hendrie Krüzen afgelopen week naar Borussia Dortmund - Ajax geweest en dan zie je gewoon dat Ajax heel veel power heeft.'

'We hebben ze bekeken. Voor ons gaat het erom: hoe kunnen we ze tegenhouden? Want ik vind dat ze veel kwaliteiten hebben voorin. Maar ook: hoe kun je ze ook pijn doen? Want wij moeten ook lef tonen tegen Ajax. Als je geen lef toont, word je afgemaakt', verzekert hij.

Dat er bij Ajax nog volop werk aan de winkel is, zegt Lammers niets. 'Het is de seizoensopening in een vol stadion. Je weet hoe ze daar gaan beginnen: vol erop. Dus je zult eerst even moeten tegenhouden. Dan kun je ook zomaar een doelpunt tegen krijgen. Maar daar moeten wij niet van onder de indruk raken. We kunnen onze borst natmaken, maar goed: dan weten we wel meteen waar we staan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.