Lambert dankt zijn keeper Guzan voor 'wereldreddingen'

Paul Lambert is opgelucht na de 3-2 zege op Queens Park Rangers. De manager van Aston Villa dankte doelman Brad Guzan, die in de eerste helft een grote achterstand voorkwam.

'Brad maakte drie reddingen van wereldklasse, waardoor we in de wedstrijd bleven', aldus Lambert. 'Gelukkig maakten we op slag van rust gelijk. In de tweede helft kwamen we veel beter voor de dag en met steun van het publiek speelden we bij vlagen exceptioneel en verdienden we de overwinning ook.'

Zijn collega Harry Redknapp baalde dat zijn ploeg de achterstand op Villa zag oplopen tot zeven punten, terwijl deze verkleind had kunnen worden tot één punt. 'We hadden bij rust met 3-0 of 4-0 voor moeten staan', reageerde de QPR-manager. 'We waren zoveel beter dan Villa, dat het bijna pijnlijk was. Maar zij maakten vlak voor rust de gelijkmaker na dom balverlies van ons.'

'Aston Villa kwam op 1-1 en ik weet zeker dat ze het zelf bijna niet konden geloven, omdat de wedstrijd eigenlijk al door ons beslist behoorde te zijn', vervolgde Redknapp. 'Zelfs na de 2-2 leken we nog te winnen, wij bezorgden hen veel problemen. Maar Villa had vandaag alle geluk van de wereld en dat heeft hen geholpen.'

Door de 3-2 overwinning heeft Aston Villa - waar aanvoerder Ron Vlaar de hele wedstrijd speelde - nu zeven punten voorsprong op Queens Park Rangers, waarvoor degradatie weer dichterbij komt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.