Lachwekkende cornergoal leidt ellendige middag Southampton in

Southampton heeft zaterdag bij de opmars naar het linkerrijtje in de Premier League een tik geïncasseerd. Matej Vydra groeide met een prachtige goal uit tot matchwinner voor Burnley.

Nog niet lang geleden moest Southampton serieus vrezen voor degradatie. Enkele weken na de zo pijnlijke 0-9 nederlaag tegen Leicester City werd de weg omhoog ingezet en The Saints begonnen aan het duel met Burnley als middenmoter. Tegen Burnley beleefde de ploeg echter een terugval, mede door een kolderieke tegengoal.

Bij een corner van Ashley Westwood ging het in de tweede minuut al volledig mis voor Southampton. Danny Ings stond bij de eerste paal en schatte in dat hij de bal kon laten lopen, omdat de hoekschop dan in het zijnet zou eindigen. Dat bleek een totaal verkeerde inschatting en doelman Alex McCarthy liet zich ook compleet verrassen door de indraaiende corner. Hij keerde de bal pas achter de lijn, waardoor Burnley zo op 0-1 kwam.

Ings herstelde die schade tegen zijn oude club nog wel met zijn vijftiende doelpunt van het Premier League-seizoen, maar in de tweede helft ging het achterin opnieuw mis bij Southampton. Uit een lange pass van Jeff Hendrick nam Vydra de bal prachtig met de borst mee. De aanvaller zocht de ruimte voor het schot en knalde toen met zijn linker hoog in de korte hoek raak: 1-2. Het was voor Southampton al de 31ste tegengoal in dertien thuiswedstrijden dit seizoen in de competitie. Ipswich Town was in 1963/64 de laatste ploeg die in evenveel duels meer goals incasseerde in eigen huis.