Lachende Van Gaal: 'Lang maakt meer kans op Ballon d'Or dan De Bruyne'

Reacties

Louis van Gaal vindt Kevin De Bruyne de beste speler van België. De Oranje-bondscoach geeft ook uitleg waarom Noa Lang meer kans maakt op de Ballon d'Or.

Lachende Van Gaal: 'Lang maakt meer kans op Ballon d'Or dan De Bruyne'
© Pro Shots
België
België
1 - 4
Nederland
Nederland

Lang stak deze week zijn grote ambities niet onder stoelen of banken. 'Doe er maar een mooi WK bij. En op een dag de Champions League-winst. En de Ballon d'Or. Alleen dan kan ik tevreden zijn met mijn carrière', zei de aanvaller vol branie na een felicitatie voor een aanstaande transfer.

In de ogen van Van Gaal heeft Lang nog wel een weg te bewandelen voor het bereiken van de top. 'Hij moet in zijn gedrag en discipline een stukje bijleren. Maar hij heeft ongelooflijk creatieve kwaliteiten. Hij kan een wedstrijd openbreken. Hij kan met één actie een wedstrijd openbreken, niet veel spelers kunnen dat. Misschien dat hij dan denkt dat hij de beste speler is, maar dan moet hij nog veel leren in gedrag en discipline.'

Met een kwinkslag ging de Oranje-bondscoach in op de ambitie van Lang ooit de Ballon d'Or te winnen. 'Kevin De Bruyne heeft natuurlijk de meeste indruk op mij gemaakt. Voor mij is hij de Speler van het Jaar. Omdat hij middenvelder is, zal hij niet snel Speler van het Jaar worden, maar voor mij is hij dat wel. Helaas is hij geen aanvaller en zal hij die Ballon d'Or dus niet zo snel winnen. In die optiek maakt Noa Lang meer kans dan Kevin De Bruyne!', zei Van Gaal met een grote lach.

Kevin De Bruyne: wel of niet de beste middenvelder ter wereld?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.