Lachende Slot: 'Jongens op Ibiza moet je om negen uur geen bericht sturen'

Reacties

De contractverlenging van Arne Slot maakt een einde aan alle hectiek rondom de kampioenstrainer. In de afgelopen weken werd er heel veel gezegd en geschreven dat niet op waarheid bleek te berusten. Hoe kijkt Slot daar zelf op terug, met name op de aantijgingen vanuit Engeland dat Totteham Hotspur zich gebruikt voelde door Slot om een beter contract af te dwingen?

Lachende Slot: 'Jongens op Ibiza moet je om negen uur geen bericht sturen'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 1
Vitesse
Vitesse

'Rafaela (Pimenta, Slots zaakwaarnemer, red.) begon het gesprek woensdag ermee dat ik sowieso bij Feyenoord zou blijven, en dat clubs niet gebruikt werden, dat was geen drukmiddel. Dennis te Kloese verdient credits voor alles dat er bij deze club gebeurt, maar ik ben de enige die ervoor verantwoordelijk is dat ik nog bij Feyenoord werk. Ik heb nooit een akkoord gehad met een club en er heeft zich ook nooit een club gemeld bij Feyenoord', verzekert Slot, die zelf ook snapt dat hij de hectiek de kop had kunnen indrukken.

'Ik kan het alleen mezelf verwijten, ik had het zelf op kunnen lossen maar dat heb ik niet gedaan. Ik kan er heel goed tegen, als je trainer bij een club als deze wordt hoort dit erbij. Maar dan krijg je wel een situatie dat er woensdagavond gezinsleden zijn die me aansporen om het toch ook eens naar buiten te brengen. Dat heb ik gedaan om te voorkomen dat het donderdag nog verder zou escaleren', aldus Slot.

'Als ik zeg iets voor mezelf te houden, dan hou ik dat voor mezelf. Maar donderdagochtend ontstond er zoveel rumoer dat ik het verstandig vond om aan te geven dat ik sowieso zou blijven. Het werd een beetje erg massaal, en de waarheid lag anders, dan moet je dat communiceren. Mijn spelers hebben me woensdag wel wat berichtjes gestuurd of ik niet wegging. Ik heb ze verteld dat ze niet alles moesten geloven wat er in de media stond. Ik heb ze donderdagochtend om negen uur een bericht gestuurd dat ik zou blijven, maar met jongens die op Ibiza zitten is dat denk ik een kansloos tijdstip.'

Openhartige Slot vertelt over roerige weken: 'Die clausule is eruit, in elk geval'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.