Lachen vergaat Yarmolenko na rol in gokreclame

Reacties

West Ham United-aanvaller Andriy Yarmolenko moet zich verantwoorden tegenover de Engelse voetbalbond vanwege zijn rol in een gokreclame. Yarmolenko verscheen in een reclame van een Oekraïens wedkantoor en is op de vingers getikt door de FA.

Lachen vergaat Yarmolenko na rol in gokreclame
© Imago

In een statement laat de bond weten dat Yarmolenko met zijn bijdrage aan de reclame de regels heeft overtreden. De Oekraïner heeft twee weken om te reageren op de aantijgingen, het is niet bekend welke straf de aanvaller boven het hoofd hangt. Yarmolenko speelde dit seizoen elf competitiewedstrijden voor West Ham, maar deed dat uitsluitend als invaller.

Het is ironisch dat Yarmolenko voor reclame-uitingen op de vingers wordt getikt door de Engelse bond, afgelopen zomer ging de 106-voudig international viral tijdens het EK. Na de groepswedstrijd van Oekraïne tegen Noord-Macedonië zette hij hardop lachend een flesje Coca-Cola en een flesje Heineken voor zich neer en riep hij de bedrijven op om zich bij hem te melden voor een sponsoractie (zie video onderaan).

Yarmolenko haakte met deze actie in op eerdere uitingen van spelers als Paul Pogba en Cristiano Ronaldo, die er juist voor kozen om de ongezonde drankjes weg te schuiven voor een persmoment. 'Bottle-gate' werd een fenomeen tijdens het door Italië gewonnen EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.