Labyad is de tel kwijt na idioot doelpuntenfeest: 'Het was 5-4, toch...?'

Voor mensen die de wedstrijd vanaf de perstribune of vanuit de huiskamer bekeken, was het spectaculaire bekerduel tussen Ajax en FC Utrecht nauwelijks te volgen. Dat was ook bínnen de lijnen het geval, zo verklapte een beduusde Zakaria Labyad na afloop.

Ajax
Ajax
5 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

Het bekerduel tussen de Amsterdammers en FC Utrecht mondde woensdagavond uit in een ongekend spektakelstuk. De bezoekers kwamen na een minuut al op 0-1, maar Ajax ging rusten met een 2-1 voorsprong. Direct ná de pauze werd het echter weer 2-2, tien minuten later stond het 3-3, de Utrechters kwamen met 3-4 voor, maar door twee late goals (waarvan de tweede een absolute wondergoal van Dusan Tadic was) won de ploeg van trainer Erik ten Hag alsnog.

Het was nauwelijks te bevatten wat er allemaal gebeurde in de Johan Cruijff Arena, zo bleek ook uit de reactie van Labyad, die goed was voor de 2-1 en 4-4. 'Ja...Ja... Wat moet ik ervan zeggen?', zo stamelde hij bij FOX Sports. 'Het was eigenlijk ongelooflijk. In de eerste helft én in de tweede helft kregen we een doelpunt tegen in de eerste minuut... Twee keer een dramatisch begin. Gelukkig winnen we de wedstrijd nog, ik denk dat dat op dit moment het belangrijkst is.'

Op de vraag of hij eens kon uitleggen wat het voor idiote wedstrijd was geweest, moest Labyad het antwoord schuldig blijven. 'Ik weet zelf niet wat er gebeurde. Het was een doelpuntrijke wedstrijd met negen goals', zo stelde hij vast, om daarna direct aan zijn eigen stelling te twijfelen. 'Het was 5-4, toch...? Tja, ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Knap dat we vijf keer scoren, dramatisch dat we er vier tegen krijgen. Maar verder zou ik het eigenlijk niet weten, ik heb er geen antwoord op.'

Ook ging hij in op de zaak rondom zijn ploeggenoot Quincy Promes, zoals Ten Hag eerder ook al deed. 'Wij zijn er als spelers vrij rustig onder gebleven, omdat we alle vertrouwen hebben in Quincy.' Op het feit dat zijn ploeggenoot alle betrokkenheid bij de steekpartij heeft ontkend, wilde Labyad niet echt ingaan. 'Ik heb hem zeker gesproken, maar dat heb ik niet gevraagd. Wij gaan ervan uit dat er niks is, daar hebben we alle vertrouwen in.'