Labyad en Lens leiden PSV naar ruime zege op Ried

PSV heeft eenvoudig de groepsfase van de Europa League bereikt. De ploeg van trainer Fred Rutten rekende dankzij uitblinkers Zakaria Labyad en Jeremain Lens simpel af met SV Ried (5-0).

SV Ried hield PSV vorige week in Oostenrijk nog op een doelpuntloos gelijkspel en ook in Eindhoven begon de ploeg van trainer Paul Gludovatz verdedigend aan de wedstrijd, maar met effect. In de eerste helft werd er niet gescoord in het Philips Stadion, ondanks goede kansen voor Georginio Wijnaldum en Lens. Maar PSV liet zich daardoor niet van de wijs brengen.

In de 49ste minuut schoot Strootman rakelings over, maar vijf minuten later wist Ola Toivonen de thuisploeg wél op voorsprong te zetten. Geheel vrijstaand kopte hij een afgemeten voorzet van Labyad tegen de touwen. Nadat Stefan Lexa nog een kopbal van Toivonen van de lijn had gehaald, maakte Lens in de 67ste minuut op fenomenale wijze de 2-0 voor PSV.

De aanvaller bleef knap op de been toen hij doelman Thomas Gebauer passeerde en uit een vrijwel onmogelijke hoek schoot hij met buitenkant rechts, via de paal en de terugsprintende Gebauer binnen. Daar bleef het niet bij voor SV Ried, dat nog wel op de lat kopte. Na goed terugleggen van Lens maakte Wijnaldum er een kwartier voor tijd 3-0 van voor de Eindhovenaren.

Uit een afgeslagen hoekschop maakte Labyad met een schitterend schot van zo'n twintig meter de vierde PSV-treffer en het slotakkoord was voor Strootman, die na een knappe individuele actie van Dries Mertens de eindstand bepaalde op 5-0. PSV plaatst zich hierdoor voor de groepsfase van de Europa League. Vrijdagmiddag om 13.00 uur vindt hiervoor de loting plaats in Monaco.