Laatste kans voor Cocu na nederlaag: moordend schema met potentie

Reacties

Derby County is er woensdagavond onder leiding van coach Phillip Cocu niet in geslaagd om te stunten tegen West Bromwich Albion. Derby had in een bomvol en lastig speelschema goede zaken kunnen doen tegen een team dat volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk in de Premier League voetbalt, maar ging ten onder.

Laatste kans voor Cocu na nederlaag: moordend schema met potentie
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
2 - 0
Derby County
Derby County

In het Championship promoveren de bovenste twee clubs rechtstreeks, de vier teams die volgen strijden om één Premier League-ticket. Cocu moet met zijn team dus bij de eerste zes eindigen om uitzicht te houden op promotie. Derby trof met West Brom echter een serieuze promotiekandidaat en was dan ook niet opgewassen tegen het team dat door de overwinning op Derby in ieder geval voor even de koploper is op het tweede niveau in Engeland.

Cocu had in zijn basisopstelling geen plek ingeruimd voor Nederlanders: Florian Jozefzoon en keeper Kelle Roos bleven de hele wedstrijd op de bank op de bank. Zij zagen dat West Brom al vroeg het verschil maakte, in de elfde minuut was Grady Diangana trefzeker. Hij ontsnapte aan buitenspel, omspeelde de keeper en werkte via de paal binnen. Een kwartier voor tijd besliste de thuisclub de wedstrijd, via Dara O'Shea werd het 2-0.

In de play-offs belanden wordt een pittige klus voor Derby, dat met nog vier wedstrijden te gaan drie punten achterstand heeft op nummer zes Cardiff City. Het schema van Cocu's manschappen is daarnaast ook moordend, Brentford (nummer 3), Cardiff (nummer 6) en Leeds United (nummer 2) zijn de komende tegenstanders van Derby. Het feit dat Cocu met zijn team nog tegen promotieconcurrenten speelt, kan natuurlijk ook voordelig uitpakken.

De laatste competitieduels van Derby County


Za 11 jul. 2020

Di 14 jul. 2020

Zo 19 jul. 2020

Wo 22 jul. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.