Kwetsbaar Feyenoord lijdt ongekend vaak in eigen Kuip

Reacties

De aanwezigheid van voormalig topverdediger Jaap Stam als trainer heeft Feyenoord geen defensieve zekerheid gebracht. De vuurdoop van Marcos Senesi biedt wel enig perspectief.

Kwetsbaar Feyenoord lijdt ongekend vaak in eigen Kuip
© Pro Shots

En weer kon Feyenoord het thuisvoordeel niet uitbuiten. De Kuip bleek zondag in de Eredivisie wederom niet de status te hebben die de Rotterdammers zo graag aan hun stadion toedichten. Heracles Almelo (1-1) was alweer de negende bezoekende ploeg op rij die tot scoren kwam in De Kuip. De treffer van Orestis Kiomourtzoglou betekende een evenaring van de langste reeks in de Eredivisie sinds 2009.

De defensieve kwetsbaarheid heeft ook gevolgen voor de resultaten. Feyenoord slaagde er dit Eredivisie-seizoen al vier keer niet in een thuisduel te winnen, één keer meer dan in heel het seizoen 2018/19.

Miljoenenaankoop Senesi bleek (nog) niet het antwoord op de Feyenoord-malaise. De Argentijnse verdediger keek zelf terug op een positief basisdebuut. 'Ik heb hard gewerkt voor deze kans en vandaag was het zo ver. Ik heb mijn kans gegrepen en daar ben ik blij om.'

De cijfers onderstreepten het goede gevoel bij Senesi. Hij noteerde meer passes (71) en balheroveringen (13) dan iedere andere speler, terwijl er niemand met meer intercepties (5) was dan de Argentijn.

Feyenoord krijgt snel de kans zich te revancheren, al wacht een zwaar programma. Donderdag Young Boys in de Europa League, zondag de Klassieker: Ajax-Feyenoord in de Johan Cruijff Arena.

'Feyenoord kan klein voorbeeld nemen aan teamspirit Heracles'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.