Kwartfinale binnen handbereik voor City na zege in Kiev

Manchester City heeft op bezoek bij Dinamo Kiev uitstekende zaken gedaan. Na de 3-1 zege in Oekraïne lijkt de Engelse topclub zich voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.

De openingsfase was voor de thuisclub, die City probeerde vast te zetten op eigen helft. Het leverde mogelijkheden op voor Danilo Silva en Lukasz Teodorczyk, maar echt in de problemen kwam doelman Joe Hart niet. Aan de andere kant was het bij de eerste kans voor de bezoekers meteen raak. Een hoekschop van David Silva werd door Yaya Touré teruggekopt naar Sergio Agüero, die na een goede aanname koel afrondde.

Na dat doelpunt was Dinamo helemaal de kluts kwijt. City verzuimde echter snel afstand te nemen. Agüero was halverwege de eerste helft met een schot voorlangs dicht bij de tweede Engelse treffer, terwijl keeper Olexandr Shovkovskiy ternauwernood redding kon brengen bij een inzet van Touré. Vijf minuten voor rust was het echter alsnog raak. Agüero gaf de bal goed mee aan Raheem Sterling en diens voorzet werd door David Silva binnengeschoten.

Andriy Yarmolenko haalt uit, maar zonder succes.

Nog voor rust kreeg Agüero een enorme kans op 0-3, maar opnieuw schoot de Argentijn voorlangs. Desondanks leek City zich al te kunnen opmaken voor de kwartfinale, maar Dinamo kwam in de tweede helft uitstekend terug. Al kreeg het daarbij wel hulp van Nicolás Otamendi. Een schot van Vitali Buyalsky vloog namelijk via de Argentijnse verdediger achter de kansloze Hart.

Elf minuten voor tijd was dezelfde Buyalsky ook dicht bij de gelijkmaker, maar Hart bracht dit keer wél redding. Touré kreeg drie minuten later een uitgelezen kans om de voorsprong van City te vergroten, maar op aangeven van Sterling kopte hij volledig vrijstaand naast het doel van de 41-jarige Shovkovskiy. De Ivoriaan maakte zijn misser nog goed, want kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd schoot hij op schitterende wijze de 1-3 binnen. Daardoor heeft Manchester City een uitstekende uitgangspositie voor de return van over drie weken.