Kwaliteitsinjectie ADO heeft effect: eerste Eredivisie-zege in drie maanden

Reacties

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 3 oktober weer een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Met winteraanwinsten Daryl Janmaat en Marko Vejinovic meteen in de basis won de ploeg van Ruud Brood van RKC Waalwijk.

Kwaliteitsinjectie ADO heeft effect: eerste Eredivisie-zege in drie maanden
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

RKC was vorig seizoen nog de enige ploeg die ADO onder zich had op het moment dat de Eredivisie werd afgebroken wegens corona. Waar de Brabanders er met de veertiende plaats nu een stuk beter voorstaan, drong in Den Haag het besef door dat er in januari iets moest gebeuren om te voorkomen dat degradatie dit jaar wel realiteit zou worden.

Met het aantrekken van Janmaat en Vejinovic was er op papier sprake van een flinke kwaliteitsinjectie. En dat kwam zaterdagmiddag ook tot uiting op het veld. ADO kende in Waalwijk een hoopgevende start van 2021 en zag dat na zeventien minuten resulteren in de voorsprong. Een schot van Boy Kemper was RKC-goalie Kostas Lamprou te machtig.

ADO was daarvoor ook al gevaarlijk geweest en bleef de eerste helft mede dankzij de impulsen van Vejinovic dreigend. Zo voorkwam Lamprou vlak voor rust dat Michiel Kramer uit een vrije trap van John Goossens de 0-2 binnenkopte. Het bleef echter bij één goal voor ADO, dat na rust nog flink aan de bak moest om die voorsprong te verdedigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC deed er in de tweede helft alles aan om 2021 niet met een nederlaag te beginnen en kreeg vlak voor tijd via Saïd Bakari dé kans op de gelijkmaker, maar Luuk Koopmans voorkwam die met een belangrijke redding. In de extra tijd miste ook Thierry Lutonda nog. En dus begon ADO het nieuwe jaar na tien wedstrijden zonder Eredivisie-zege met drie punten.

Kemper
Matchwinner Kemper was na afloop in gesprek met VI blij met de langverwachte overwinning, al erkende hij dat RKC de druk in de tweede helft opvoerde. 'Dit is een belangrijk begin van een belangrijke maand, dit geeft vertrouwen', zei de 21-jarige linksback, die sinds lange tijd weer op die positie speelde. 'Centraal of links achterin maakt mij niet uit, als ik maar speel.'

Kemper onderstreepte het belang van de komst van Janmaat en Vejinovic. 'Het is makkelijker spelen voor mij met ervaren jongens om mij heen, ze coachen en helpen. Met Janmaat, Vejinovic en ook Goossens erbij is het prima voor het elftal. Zij weten wat er gevraagd wordt. We moeten op deze voet verder gaan, vastigheden creëren en hopelijk krijgt dat woensdag tegen VVV een vervolg.'

RKC Waalwijk Nederland

ADO Den Haag Nederland

ADO Den Haag Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer D. Janmaat
Meer over D. Janmaat
Meer M. Vejinović
Meer over M. Vejinović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.