Bilate staat 173 dagen na felle ruzie plots lachend naast Janmaat

Reacties

Daags voor de sluiting van de transfermarkt heeft ADO Den Haag zich versterkt met Mario Bilate. De 31-jarige aanvaller was transfervrij, nadat zijn contract bij NAC Breda afliep. Hij tekent voor een seizoen en sluit per direct aan bij de spelersgroep van trainer Dirk Kuijt.

Bilate staat 173 dagen na felle ruzie plots lachend naast Janmaat
© ADO Den Haag

Bilate speelde in Nederland al voor Sparta Rotterdam, FC Den Bosch, FC Emmen, RKC Waalwijk en NAC Breda. In dienst van Emmen en RKC wist hij te promoveren naar de Eredivisie, een ambitie die ADO ook heeft. Hij zegt er alles aan te doen om ADO te helpen de doelstellingen van de club te verwezenlijken.

'Ik heb altijd al een goed gevoel gehad bij deze club, dus toen ik hoorde van de interesse van ADO Den Haag was ik zeer verheugd. Nu het rond is kan ik niet wachten om te beginnen en de spelers, staf en supporters te ontmoeten', aldus Bilate, die door technisch manager Daryl Janmaat een 'multi-inzetbare aanvaller' wordt genoemd.

'We wilden graag een extra aanvaller met ervaring toevoegen; Bilate neemt die ervaring mee en heeft veel wedstrijden en doelpunten in onder andere de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan', zegt Janmaat, die enkele maanden geleden nog tegenover Bilate stond op het veld. Daar grapt Bilate zelf over in een bericht op Twitter.

In de play-offwedstrijd tussen NAC en ADO (1-2) van 10 mei kregen de twee het met elkaar aan de stok, maar nu staan ze lachend met elkaar op de foto. Janmaat besloot na de play-offs te stoppen als voetballer. 'Het kan snel gaan als voetballer, zullen we maar zeggen', schrijft Bilate.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.