Kwakkelende Bale mikt op Champions League-winst in hometown Cardiff

Reacties

De kwakkelende Real Madrid-aanvaller Gareth Bale neemt het zaterdag in de Champions League-finale op tegen Juventus (20.45 uur). De Welshman kan zich in een illuster rijtje voegen door de grootste Europese prijs voor clubteams te winnen in zijn geboorteplaats.

Kwakkelende Bale mikt op Champions League-winst in hometown Cardiff

Bale sukkelt al een tijdje met een enkelblessure, die hij opliep op 23 april in het treffen met Barcelona. De pijlsnelle aanvaller miste hierdoor onder andere de wedstrijd tegen Málaga, waarin De Koninklijke zich voor het eerst sinds 2012 weer kroonde tot kampioen van La Liga.

De ex-speler van Tottenham Hotspur en Southampton is erbij in Cardiff, maar honderd procent fit kan hij niet genoemd worden. 'Ik ben nog steeds niet helemaal hersteld van de operatie aan mijn enkel', gaf Bale aan in gesprek met BBC. 'Ik heb veel pijn gehad tijdens trainingen en ik slikte pijnstillers om wedstrijden uit te spelen.'

Volgens de Welshman is het altijd lastig om midden in een seizoen onder het mes te moeten. 'Je probeert altijd zo snel mogelijk terug te keren. Achteraf had ik misschien iets langer moeten wachten. Van dit soort momenten leer je weer.' Real Madrid-trainer Zinedine Zidane gaf dinsdag op de persconferentie aan dat hem een zware keuze wacht tussen Bale en Isco.

Illuster rijtje
Een extra motivatie voor Bale is dat de finale wordt gespeeld in zijn geboorteplaats Cardiff. Mocht Bale de Champions League-beker winnen, voegt hij zich in een bijzonder rijtje. Volgens de gegevens van de UEFA wonnen vijf andere spelers ooit de grootste Europese beker voor clubteams in de plaats waar ze het levenslicht zagen.

Nicolas Anelka was in 2000 met Real Madrid met 3-0 te sterk voor Valencia. De Fransman werd geboren een buitenwijk van Parijs genaamd Le Chesnay. De finale werd destijds gespeeld in het Stade de France. Geboren Romein Angelo Di Livio viel in 1996 in tijdens de eindstrijd tussen Juventus en Ajax in Rome. In het Stadio Olimpico won De Oude Dame uiteindelijk na strafschoppen van de Amsterdammers.

In 1968 pakte ook Alex Stepney met Manchester United de Europa Cup I in zijn geboorteplaats Londen. In 1957 flikten Miguel Muñoz en Enrique Mateos hetzelfde door met Real Madrid de eindzege in Santiago Bernabéu te grijpen.

Angelo Di Livio duelleert met Edgar Davids in de finale van 1996 in zijn geboorteplaats Rome.
Angelo Di Livio duelleert met Edgar Davids in de finale van 1996 in zijn geboorteplaats Rome.
CL-finale in 60 seconden: unicum lonkt voor Real, Juve wil af van trauma
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.