Kwakkelend Finland vindt eindelijk nieuwe bondscoach

Mixu Paatelainen is met ingang van donderdag de nieuwe bondscoach van Finland, tegenstander van Oranje in de EK-kwalificatiereeks. De 44-jarige trainer legt per direct zijn functie als coach van het Schotse Kilmarnock neer.

Kwakkelend Finland vindt eindelijk nieuwe bondscoach

De voormalig trainer van het Finse TPS en Hibernian verlaat Kilmarnock, terwijl zijn formatie de vijfde plaats bezet. Sinds de 70-voudig Fins international in juni 2010 begon als technisch eindverantwoordelijke liet zijn elftal de degradatiezorgen van weleer achter zich. Bij de Schotse club neemt assistent Kenny Shiels voorlopig de honneurs waar.

De Finse bond is al sinds medio november 2010 op zoek naar een opvolger van Stuart Baxter. De Brit werd 'in onderling overleg' geslachtofferd voor de dramatische resultaten in de EK-kwalificatiereeks (Groep E). Vervolgens namen assistent Olli Huttunen en Jong Finland-coach Markku Kanerva tijdelijk de taken over.

In Groep E veroverde Finland pas drie punten. Alleen het nietige San Marino werd verslagen. Oranje, Hongarije en Moldavië bleken alle te sterk, waardoor deelname aan het EK in Polen en Oekraïne voor de Finnen uit beeld is. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's