Kunststukje Rául bij zege Real Madrid Legends op Arsenal Legends

De benefietwedstrijd tussen een team van Real Madrid Legends en een selectie met Arsenal Legends is gewonnen door de Spanjaarden: 2-1. Een rake kopbal van Raúl was het hoogtepunt van de avond.

In het Santiago Bernabéu werd geld ingezameld voor de Real Madrid Foundation. Op het veld stond slechts een Nederlander: Clarence Seedorf deed mee aan de kant bij Real Madrid. Twee weken geleden maakte de voormalig coach van Deportivo La Coruña ook al zijn opwachting in de afscheidswedstrijd van Andrea Pirlo, waarin hij nog op fraaie wijze scoorde.

Zondag zat er geen doelpunt voor Seedorf in. Wel was hij betrokken bij de opbouw van beide Real-goals. De gastheer kwam al in de zesde minuut op voorsprong, dankzij een fraaie kopgoal van Raúl. Luís Boa Morte schoot op aangeven van Robert Pires de gelijkmaker binnen, waarna Guti Real na een combinatie met Júlio Baptista op een nieuwe voorsprong zette. Al deze goals vielen in de eerste twintig minuten.

In de tweede helft probeerde Arsenal nog langszij te komen en acht minuten voor tijd kwamen The Gunners nog erg dicht bij de gelijkmaker. Santiago Solari kopte een vrije trap van Pires op de doellijn weg en dus bleef het bij 2-1. Op zaterdag 8 september staan de Real Madrid Legends en de Arsenal Legends opnieuw tegenover elkaar; dan treffen beide ploegen elkaar in het Emirates Stadium. Bij deze wedstrijd gaat de opbrengst naar de Arsenal Foundation.

Beginopstelling Real Madrid Legends: Dudek; Arbeloa, Sanz, Pavón, Roberto Carlos; Xabi Alonso, Guti; Figo, Baptista, Seedorf; Raúl

Beginopstelling Arsenal Legends: Seaman; Lauren, Campbell, Upson, Winterburn; Petit, Parlour, Boa Morte, Limpar, Pires; Anelka