Kuipers hard aangepakt: 'De arbitrage was niet in orde'

Reacties

Het optreden van Björn Kuipers bij Juventus-FC Porto is niet onopgemerkt gebleven. Vooral Tuttosport, een sportkrant uit Turijn, is erg kritisch op de Nederlandse arbiter.

Kuipers hard aangepakt: 'De arbitrage was niet in orde'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
3 - 2
FC Porto
FC Porto

Juventus won dinsdagavond na verlenging met 3-2 van Porto, maar dat was na de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd niet voldoende om de kwartfinale te bereiken. De conclusie in de Italiaanse media is dat Juventus in de spiegel moet kijken: het spel was simpelweg niet goed genoeg om Porto uit te schakelen. De rol van Kuipers in het nieuwe Champions League-debacle voor het ambitieuze Juve krijgt echter ook zijn aandacht.

Daarbij is Tuttosport zoals gezegd het hardst in zijn oordeel. 'De arbitrage was niet in orde. De geloofwaardigheid van het toernooi staat op het spel', bromt de Turijnse krant. Er worden drie momenten uitgelicht: de strafschop waarmee FC Porto op voorsprong kwam, de niet gegeven strafschop aan Cristiano Ronaldo in de verlenging en de vrije trap die resulteerde in de beslissende tweede treffer van Porto.

Vooral dat laatste moment zorgt voor discussie. 'Een zeer ernstige fout voor dit niveau', meent Tuttosport. 'Er moet worden benadrukt dat Juventus niet alleen is uitgeschakeld door de fouten van Kuipers, maar met de juiste scheidsrechter zat de ploeg nu waarschijnlijk in de volgende ronde. Dat is gewoon een feit.'

De overige Italiaanse media noemen Kuipers in hun analyses ook wel, maar zijn iets milder in hun oordeel. La Gazzetta dello Sport beoordeelt de leidsman met een 5. 'Het was voor een scheidsrechter geen eenvoudige wedstrijd, maar hij maakte teveel foutjes', concludeert de roze sportkrant. 'Bij de belangrijke momenten zat hij mis', stelt de bekende Italiaanse sportjournalist Tancredi Palmeri.

Het laagste cijfer dat we zijn tegengekomen voor Kuipers komt uit Frankrijk. Daar beoordeelt het immer kritische L'Équipe het optreden van de Nederlander met een 2. Voor Kuipers, die in 2014 de Champions League-finale leidde, was de wedstrijd van dinsdag zijn zevende optreden in dit Champions League-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.