Kuipers geeft de rest het nakijken, Nijhuis komt er bekaaid vanaf

Reacties

Björn Kuipers is tot nu toe de beste scheidsrechter van het seizoen 2020/21. De 47-jarige arbiter voert het klassement van VI na veertien Eredivisie-speelrondes aan met een gemiddelde van een 6,5. Zo bewijst Kuipers dat hij ondanks zijn leeftijd nog altijd tot de top behoort.

Kuipers geeft de rest het nakijken, Nijhuis komt er bekaaid vanaf
© Pro Shots

Het is alweer bijna zestien jaar geleden dat Kuipers zijn debuut maakte als scheidsrechter in de Eredivisie. Tijdens Vitesse-Willem II op 5 maart 2005 (2-0) beleefde hij zijn vuurdoop als leidsman. Ruim vijftien jaar later is Kuipers nog steeds actief. Van alle scheidsrechters die dit seizoen in de Eredivisie actief zijn, is Kuipers met 47 jaar de oudste.

In het scheidsrechtersklassement van VI moeten arbiters minimaal de helft plus één van het aantal speelrondes in actie zijn gekomen. Nu komt dat dus neer op een minimum van acht wedstrijden. Slechts acht scheidsrechters halen dat aantal. Na Kuipers volgt Danny Makkelie in het klassement met een 6,44. Allard Lindhout completeert de topdrie met een 6,39.

Nijhuis
Bas Nijhuis komt er een stuk minder goed vanaf. De 43-jarige arbiter scoort slechts een 5,89. Hij blijft daarmee onder Dennis Higler, die met een 5,94 op de zevende plek staat. Pol van Boekel komt wel boven de zes uit.

Scheidsrechter van het Jaar-klassement

1. Björn Kuipers 6,50
2. Danny Makkelie 6,44
3. Allard Lindhout 6,39
4. Serdar Gözübüyük 6,38
5. Jeroen Manschot 6,37
6. Pol van Boekel 6,19
7. Dennis Higler 5,94
8. Bas Nijhuis 5,89
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.