PSV en Ajax vormen fundament van Elftal van de Eerste Seizoenshelft

Reacties

Ajax en PSV zijn de hofleverancier in het Elftal van de Eerste Seizoenshelft. Op basis van VI's cijferklassement zijn beide titelkandidaten door een drietal spelers vertegenwoordigd.

PSV en Ajax vormen fundament van Elftal van de Eerste Seizoenshelft
© Pro Shots

PSV levert met Yvon Mvogo (een gemiddelde van 6,40) de keeper in het dreamteam na veertien speelrondes en de beide backs: Denzel Dumfries (6,48) en Philipp Max (6,67). Namens Ajax zijn Ryan Gravenberch (6,54), Dusan Tadic (6,54) en Antony (6,79) opgenomen in het elftal. Die laatste twee vormen het spitsenduo.

Voor de aanval was enig gepuzzel nodig, aangezien veel goalgetters niet in de hoogste regionen van ons klassement bivakkeren. Eredivisie-topscorer Danilo staat op een moyenne van 6,20 en zijn achtervolgers Steven Berghuis (6,08) en Georgios Giakoumakis (5,98) draaien evenmin bovenin mee.

Aan keuzes voor een linksback was trouwens juist geen gebrek. Net als Max staan immers ook Owen Wijndal, Kenneth Paal en Nicolás Tagliafico in de toptwintig. Max heeft het hoogste gemiddelde en troeft zijn 'positiegenoten' bijgevolg af.

Het verdedigingsduo wordt gevormd door Riechedly Bazoer (6,80), die het spelersklassement aanvoert, en Ko Itakura (6,48). Met Joey Veerman (6,54) en Abdou Harroui (6,56) zijn twee middenvelders van middenmoters geselecteerd. Zij vormen een linie met Gravenberch en Teun Koopmeiners (6,63).

De keuzeheer van dit fantasieteam is Thomas Letsch; de Vitesse-oefenmeester leidt immers de dans in het trainersklassement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.